Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un ZiL-4112P unic este scos în vânzare pentru 1 milion euro!

7 Decembrie 2017 - 14:43
Denis Godorozea
Un ZiL-4112P Monolit a fost scos în vânzare pentru suma de 70 milioane ruble ruseşti! Limuzina este un prototip conceptual, construit într-un singur exemplar, care nu a ajuns să fie produs în serie. Acesta a fost proiectat special pentru preşedintele Federaţiei Ruse însă nu a fost agreat de către autorităţile de la Kremlin şi a ajuns să fie păstrat timp de 13 ani la unul din depozitele cu destinaţie specială din Rusia.
În 2004 întreprinderile ZiL şi Depo-ZiL au început proiectarea unui automobil cu destinaţie specială, ce a primit denumirea 4112P Monolit, pe baza limuzinei ZiL-41047 dezvoltate în 1986. Inginerii au extins ampatamentul limuzinei standard cu 200 mm până la 4080 mm, pe când lungimea limuzinei a crescut doar cu 50 mm, astfel, de spaţiu adăugător a beneficiat habitaclul. Portierele spate se deschideau deja în contrasens, precum la modelele Rolls-Royce.
Habitaclul absolut nou faţă de limuzina standard a fost creat de compania Bohema-Auto, specializată pe proiectarea interioarelor pentru automobile şi iahturi. Suspensia a rămas neschimbată, cu mici ajustări pentru ampatamentul mărit. Benzinarul V8 de 7.7 litri a fost modernizat, primind injectoare multi-point în schimbul vechiului carburator, şi dezvoltă 340 CP (contra 315 CP anterior), iar cutia automată cu 3 rapoarte a fost înlocuită cu una nouă, cu 5 trepte de producţie Allison.
Presa rusească scrie că în proiect au fost investite între 3 şi 5 milioane euro, care ar putea fi recuperaţi, dacă automobilul ar ajunge în producţie de serie. Iar motivul, pentru care proiectul nu a fost agreat de Kremlin este unul foarte simplu – ZiL-4112P Monolit nu este blindat.
În prezent ZiL-4112P Monolit este expus în vânzare pe un site rusesc pentru suma de 70 milioane ruble ruseşti, sau puţin peste 1 milion euro. Automobilul a parcurs doar 143 km din momentul asamblării sale în 2004.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter