Viitoarea generaţie Volvo V40 va avea avea o versiune pur-electrică!

26 Decembrie 2017, 14:42
Denis Godorozea via Autoexpress
Actualul Volvo V40 este produs din 2012 şi a beneficiat de un facelift la mijloc de carieră, iar în următorii ani suedezii vor lansa noua generaţe a compactei sale, ce va concura cu Audi A3, BMW Seria 1 şi Mercedes-Benz A-Class. Modelul actual, deşi dispune de un design atrăgător şi materiale de calitate la interior, nu se poate lăuda, totuşi, cu o cerere atât de bună ca la rivalii săi germani, înregistrând vânzări de 2 ori mai mici. Noua generaţie vine să schimbe acest lucru.
Noul Volvo V40 va fi un automobil absolut nou (generaţia actuală a fost construită pe platforma Ford) şi va avea la bază platforma CMA, care a debutat pe noul Volvo XC40. Această platformă a fost special elaborată pentru a sta la baza maşinilor cu propulsie hibridă sau electrică, iar noul V40 va dispune de mai multe motorizări electrificate. Ca şi modelele mai mari din gama suedezilor, Volvo V40 va beneficia de motoarele cu 3 şi 4 cilindri de 1.5 şi 2.0 litri, cu o putere cuprinsă între 150 şi 250 CP, cuplate fie la o cutie manuală cu 6 trepte, sau la una robotizată cu 7 rapoarte, sau una automată cu 8 rapoarte.
Plus la asta, compacta va mai avea şi o motorizare pur-electrică. Designul exterior (automobilul din poze prezintă cum ar putea arăta viitoarea generaţie a compactei) şi cel interior se vor inspira de la modelele noi deja lansate de Volvo, cu lumini de zi de tip LED în forma "ciocanului lui Thor" şi ecranul tactil imens al sistemului Volvo Sensus.
0
2,645
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!