Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen este obligat să recheme SUV-urile Touareg cu propulsoarele 3.0 TDI din cauza emisiilor!

15 Decembrie 2017 - 13:02
Denis Godorozea
Autoritatea Federală pentru Transport germană (Kraftfahrt-Bundesamt – KBA) a obligat Volkswagen să recheme toate SUV-urile Touareg echipate cu motoarele diesel V6 3.0 TDI certificate în conformitate cu normele ecologice Euro-6.
Motivul acestei decizii constă în două dispozitive de fraudă depistate în timpul testelor NEFZ. S-a aflat că dispozitivele, caracterizate de producător ca dispozitive de preîncălzire, în cele mai multe cazuri sunt puse în funcţiune doar în timpul testelor de emisii, pe când în exploatarea zilnică nu funcţionează deloc. Cel de-al doilea dispozitiv blochează furnizarea aditivului AdBlue. Ca rezultat, SUV-urile echipate cu aceste propulsoare aruncă în atmosferă o cantitate de NOx, ce depăşeşte de câteva ori maximele prevăzute de standardul Euro-6.

În total, vor fi rechemate circa 58,000 SUV-uri Volkswagen Touareg, dintre care aproape 26,000 au fost realizate pe piaţa internă a Germaniei. În luna iulie al acestui an rechemării au fost supuse şi SUV-urile Porsche Cayenne dotate cu acelaşi propulsor.
În viitorul apropiat Volkswagen poate fi obligat să mai recheme şi van-urile seriei T6, printre care se enumeră modelele Volkswagen Caravelle, Multivan şi Transporter. La acestea nu au fost depistate dispozitive de trişare, însă producătorul de sine stătător a comunicat autorităţilor germane despre faptul depăşirii emisiilor de nocive de către modelele sale. Volkswagen susţine, că neregulile au fost depistate în timpul testelor în interiorul companiei, iar de vină ar fi nişte calcule eronate. Vânzările tuturor modelelor T6 au fost sistate de către producător pe întreg teritoriul Europei, iar în cel mai apropiat timp producătorul auto urmează să organizeze noi teste de emisie împreună cu reprezentanţii KBA pentru a stabili cauzele concrete a emisiilor excesive.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter