Volkswagen va lansa versiunea de performanţă Arteon R!

Volkswagen lucrează la versiunea de performanţă a sedanului Arteon – Arteon R! Informaţia vine de la revista Car Throttle, cu referire la reprezentantul Volkswagen Martin Hube.
În prezent, cel mai performant sedan Volkswagen Arteon vine în dotarea R-Line şi are sub capotă un benzinar turboaspirat de 2.0 litri, cu 4 cilindri în linie, ce dezvoltă 280 CP şi 350 Nm cuplu maxim transmis, prin intermediul cutiei robotizate cu dublu ambreiaj şi 7 rapoarte, pe ambele punţi. Acest Arteon atinge viteza de 100 km/h în 5.6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.
Însă, potrivit informaţiei apărute în presă, Volkswagen ar lucra la versiunea de performanţă Arteon R, care va avea sub capotă o unitate nouă VR6 de 3.0 litri (bazată pe unitatea V6 de 2.5 litri preluată de la Volkswagen Teramont), ce va livra peste 400 CP. Mai mult decât atât, cu acest motor Arteon va beneficia şi de o versiune break în stilul Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, iar Hube s-a grăbit să declare că cu acest motor Arteon va fi capabil să înfrunte chiar şi un Porsche Panamera (doar că nu s-a referit la motorizarea acesteia). Mai mult decât atât, Arteon R va avea tracţiune inegrală şi un kit exterior mult mai agresiv decât actualul Arteon R-Line.
Acelaşi motor va fi instalat şi sub capotele altor modele de talie mare Volkswagen şi va fi oferit în mai multe variante de putere. Noua unitate va avea injecţie directă şi va veni şi cu unul sau mai multe turbocompresoare.
0
2,000
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!