Volvo se va reuni sub patronajul Geely? Chinezii intenţionează să procure un pachet din acţiunile producătorului de camioane Volvo AB!

Geely a achiziţionat producătorul marca Volvo de la concernul Ford în 2010 şi de atunci producătorul suedez a beneficiat de investiţii enorme şi a făcut un pas enorm în dezvoltare. Suedezii au reînnoit aproape întreaga sa gamă de automobile, dezvoltând platforme tehnice şi motoare absolut noi de producţie proprie! Noile generaţii Volvo XC90, S90/V90 şi XC60 au asaltat vânzările Volvo la nivel mondial, iar compania continuă elaborarea modelelor noi: de curând a fost lansat crossover-ul compact Volvo XC40, iar mai târziu suedezii vor lansa noile generaţii V40 şi S60/V60!
Acum în presa occidentală au apărut informaţii, precum că chinezii de la Geely intenţionează să procure o parte din acţiunile producătorului de camioane cu acelaşi nume şi siglă Volvo AB. În special, merge vorba despre un pachet de 8.2% din acţiunile mărcii suedeze, care se află în posesia Cevian Capital. Se speculează că această cotă i-ar costa pe chinezi nu mai puţin de 3.3 miliarde dolari, iar această cotă este şi una majoritară din totalul acţiunilor.
Această afacere va oferi producătorului de camioane acces la cele mai noi tehnologii dezvoltate în comun de Volvo AG (producător de automobile) şi Geely în propulsie electrică, condus autonom, conectivitate şi facilităţi pe piaţa din China. Totuşi, producătorul de camioane va rămâne separat de producătorul de automobile, împărţind doar tehnologiile de ultimă generaţie şi sigla. Companiile suedeze au fost separate încă în 1999, de altfel. Volvo AB produce o gamă largă de camioane şi autospeciale, autobuze şi mai deţine 45% din acţiunile producătorului chinez de vehicule comerciale Dongfeng – cel mai mare producător de camioane din China.
0
2,659
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!