Alfa Romeo a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 62% în 2017 graţie modelelor Giulia şi Stelvio

Alfa Romeo a reuşit să înregistreze o cerere record pentru modelele sale în 2017. Astfel italienii s-au bucurat de o creştere de 62% a vânzărilor, comparativ cu anul precedent, cu un total de circa 150 mii automobile livrate, sau cu circa 57 mii automobile mai mult decât anterior.
Această creştere se datorează, în primul rând, lansării pe piaţă a două modele noi, a sedanului Giulia şi a SUV-ului Stelvio. Asfel, dacă până acum italienii erau prezenţi pe piaţă cu o gamă de modele mai specială, adresată unei pături anumite de clienţi, atunci cu noile modele Alfa Romeo sunt menite să concureze direct în segmente auto bine definite cu modelele Audi, BMW şi Mercedes-Benz.

Chiar şi aşa, volumul de automobile realizat de italieni în 2017 este sub aşteptările directorului executiv FCA Sergio Marchionne, care se aştepta la un total de circa 170 mii automobile comercializate sub marca Alfa Romeo. În primul rând, acest fapt se datorează cererii sub aşteptările concernului pentru modelele italiene pe piaţa SUA unde, însă, Alfa Romeo a obţinut o creştere grandioasă de la doar 516 unităţi comercializate în 2016 la 12,031 unităţi comercializate în 2017!
Conform planului elaborat de Sergio Marchionne, în 2018 Alfa Romeo ar trebui să atingă un număr de 400 mii unităţi comercializate, însă rezultatele anului 2017 (care, oricum a fost unul fructuos pentru italieni) reduc considerabil probabilitatea obţinerii unui astfel de rezultat. Cu toate acestea, Alfa Romeo ar putea înregistra un alt salt al vânzărilor odată cu lansarea unui SUV de dimensiuni mai mari decât noul Stelvio şi a noii generaţii 4C. Acestea, însă, vor fi lansate nu mai devreme de 2020.
0
1,778
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!