BMW și Mercedes-Benz vor lansa un serviciu comun

25 Ianuarie 2018, 15:31
Denis Godorozea via Reuters
BMW și concernul Daimler sunt pe cale să ajungă la o înțelegere în vederea fuzionării serviciilor sale de car-sharing: DriveNow și, respectiv Car2Go.
Noua întreprindere comună va fi administrată independent, iar acționarii majoritari vor fi BMW și Daimler AG. În cadrul parteneriatului Daimler va beneficia de aplicația mobilă dezvoltată de BMW ParkNow. Principalul scop al fuzionării serviciilor de car-sharing a rivalilor germani este de a concura intens și direct cu serviciul Uber.
Daimler AG a lansat serviciul Car2Go încă în 2008, care permitea arendarea unui automobil Mercedes-Benz și Smart pentru o perioadă scurtă de timp. În prezent parcul de automobile destinate car-sharing-ului este constituit din circa 14 mii automobile, răspândite în mare parte în Europa, SUA și China. BMW a lansat serviciul DriveNow cu 3 ani mai târziu, în 2011. Acesta este un proiect comun al producătorului auto cu compania Sixt, iar în prezent parcul acestui serviciu include peste 6 mii automobile, răspândite pe teritoriul întregii Uniuni Europene.
0
2,455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!