Confirmat: Nissan 370Z va avea un succesor!

Compania niponă a confirmat că coupe-ul 370Z, devenit legendar, se va alege cu un succesor în viitorul apropiat.
Vice-președintele de planificare al companiei, Phillipe Klein, a declarat că zvonurile, portivit cărora producția coupe-ului va înceta definitiv, nu corespund realității, iar niponii deja lucrează la următoarea generație Nissan 370Z. Oficialul este convins, că deși sport-coupe-urile se confruntă cu dificultăți pe piață, seria Z se va bucura de o cerere în viitor.
Un impediment în crearea unui asemenea model este schimbarea preferințelor consumatorilor, care tot mai des optează pentru SUV-uri și nu prea sunt tentați să aleagă un model cu caracter sportiv bine definit, mai ales să sacrifice confortul în favoarea unei suspensii rigide cu o stabilitate maximă, capabilă să ofere senzații tari în timpul șofatului. Astfel, inginerii vor trebui să creeze un model, care să rămână fidel tradițiilor coupe-urilor anterioare, cu un preț accesibil dar să corespundă în totalitate cerințelor actuale de siguranță și ecologie.
Anterior în presă se vehicula că niponii nu vor dezvolta un succesor direct al modelului 370Z, ci vor reorienta seria spre concurență directă cu Toyota GT86 și Subaru BRZ, iar aranjamentul 2+2 de la interior va fi substituit cu un habitaclu pentru 2 persoane. Totuși, ca și fratele mai mare, Nissan GT-R, 370Z ocupă un segment special pe piață și, practic, nu prea are concurenți direcți, ceea ce îl face un automobil cu adevărat special. Rămâne să sperăm că niponii vor păstra concepția modelelor anterioare și succesorul coupe-ului actual va fi la fel de special.
Actualul Nissan 370Z este produs din 2009. Coupe-ul are sub capotă un benzinar V6 de 3.7 litri, capabil să livreze 337 CP. Motorul poate fi cuplat fie la o cutie manuală cu 6 trepte, fie la una automată cu 7 rapoarte. Sport-coupe-ul accelerează până la 100 km/h în 5.4 secunde.
0
2,252
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!