Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dakar 2018: cea de-a cincea etapă a luat sfârşit. Vezi cele mai spectaculoase momente

11 Ianuarie 2018 - 10:37
Denis Godorozea
Cea de-a 40-a ediţie a Raliului Dakar a dat startul în Lima, Peru, la 6 ianuarie şi va se va încheia în oraşul Cordoba, Argentina, la 20 ianuarie. Ieri, a luat sfârşit cea de-a cincea etapă a ediţiei din acest an, iar participanţii au fost puşi la încercări extrem de dificile şi spectaculoase.
Prima etapă a raliului s-a desfăşurat pe o distanţă de 272 km în localităţile peruane Lima şi Pisco şi aproape din start a pus la încercare toţi participanţii cu dune de nisip uriaşe, mai mulţi participanţi fiind blocaţi.
Cea de-a doua etapă a adus un accident grav echipei X-Raid Team, care, după rezultatele primei etape s-au clasat pe locul 4, la bordul unui MINI John Cooper Works Buggy. Pilotul Bryce Menzies a pierdut controlul şi a avariat bolidul său. Pilotul nu s-a ales cu leziuni grave şi a fost în stare să părăsească cabina maşinii de sine stătător, însă copilotul său a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Cea de-a treia etapă s-a desfăşurat în deşertul Ica şi a adus momente dificile unui echipaj la bordul MINI John Cooper Works Rally. Echipa Formată din Joan Roma şi Alex Haro a suferit un accident şi s-a rostogolit la aproximativ un kilometru de la startul probei de off-road, deşi de la bun început echipa avea şanse să se claseze pe locurile de vârf al etapei 3. Chiar şi aşa, echipajul a reuşit să ajungă la finalul probei speciale, însă, Joan Roma a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale şi nu va mai putea participa la ediţia Dakar 2018.
Cea de-a patra etapă a adus momente de dramă pentru liderul în clasamentul motocicletelor, pilotul britanic Sam Sunderland care, în urma unui accident, s-a ales cu traumatisme a spatelui şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, unde a fost confirmat că acesta nu va mai putea participa la cursele din acest an. A patra etapă s-a încheiat dramatic şi pentru antrenorul de fotbal Andre Villas-Boas, care participă pentru prima dată în Raliul Dakar. Acesta a provocat un accident la volanul bolidului Toyota, iar copilotul său Ruben Faria a încercat de sine stătător să ajungă la finalul etapei, însă mai târziu echipa a decis să părăsească cursa.
Cea de-a cincea etapă s-a încheiat cu succes pentru pilotul Joan Barreda şi i-a adus primul loc în clasamentul motocicletelor la volanul Honda. În clasamentul Quad lider a devenit Nicolas Cavigliasso. În clasamentul Car s-a remarcat Stephane Peterhansel la volanul bolidului Peugeot. Lider în clasamentul SxS a devenit Reinaldo Varela, iar printre camioane s-a remarcat KAMAZ şi pilotul Eduard Nikolaev, iar asta chiar dacă la începutul etapei acesta s-a rostogolit.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (101 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter