Două Toyota Hilux au reconfirmat fiabilitatea mașinilor nipone, ajungând în cel mai nordic sătuc din Rusia și stabilind un nou record

Două Toyota Hilux standard au participat la o expediție extraordinară spre cel mai nordic sătuc din Rusia Dickson! Pick-up-urile au confirmat încă o dată fiabilitatea modelelor nipone confruntându-se cu condiții meteorologice îngrozitoare!
Startul expediției a fost dat la 13 ianuarie în orașul Norilsk din regiunea Krasnoiarsk a Federației Ruse cu participarea a două echipaje la bordul pick-up-urilor Toyota Hilux în variantă standard. Expediția a durat 10 zile, timp în care automobilele au parcurs circa 1,000 km. Cea mai complicată parte a drumului a fost ultima porțiune de 30 km, pentru parcurgerea căreia a fost nevoie de 24 ore!
Cele două pick-up-uri au sub capotă propulsoare turbodiesel cu 4 cilindri în linie de 2.4 și 2.8 litri, cu o putere de 150 și, respectiv, 177 CP. Recordul stabilit de către mașinile nipone este cu atât mai spectaculos, având în vedere că motoarele diesel au avut de înfruntat temperaturi extreme de până la -57 grade Celsius! În asemenea condiții temporar este stopată activitatea companiilor petroliere iar locuitorii acestor regiuni sunt evacuați.
De menționat, că pentru ca recordul să fie înregistrat de către reprezentanții Cărții Recordurilor Guiness, pick-up-urile participante erau echipate cu dotări standard, fiind lipsite de roți de dimensiuni mari sau geamuri duble, iar aceste exemplare Hilux au beneficiat doar de blocuri optice față adiționale și scut de protecție a radiatorului! Și uite că pick-up-urile au făcut față condițiilor extreme cu dârzenie! Ambele exemplare Toyota Hilux au ajuns la finalul expediției fără defecte tehnice, având de suferit doar pragurile laterale și barele de protecție de pe urma coliziunilor cu troienele și gheața.
0
2,388
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!