Electrocarul sub-compact Microlino va circula pe străzile europene în vara acestui an (Video)

Electrocarul sub-compact Microlino va fi lansat pe drumurile publice europene în vara acestui an. Micuțul automobil electric este întruchiparea modernă a compactei BMW Isetta. Microlino este proiectat de compania elvețiană Micro Mobility Systems, care din 1999 producea scutere, inclusiv, și cu propulsie electrică. În martie 2016 compania a prezentat la Salonul Auto de la Geneva prototipul primului său vehicul electric, care a fost inspirat de la legendarul model sub-compact german. După prezentare electrocarul s-a bucurat de un interes sporit din partea publicului, iar compania a început preluarea comenzilor. Producția de serie va începe în primăvara acestui an la o uzină a holdingului italian Tazzari.
Electrocarul măsoară 2,430 mm în lungime și are o greutate de 450 kg. De la BMW Isetta noul model a preluat nu doar design-ul, ci structura părții frontale, care reprezintă în sine și o portieră. Nu lipsește nici acoperișul din material textil precum la modelul sub-compact istoric. Standard Microlino poate adăposti la interior doi maturi și oferă un portbagaj cu volum de 300 litri. Opțional, în locul portbagajului pot fi montate două locuri adiționale pentru copii.
Microlino este propulsat de un motor electric cu o putere de 20.4 CP și 110 Nm, care-i permite să accelereze până la 50 km/h în 5 secunde. Viteza maximă este limitată la 90 km/h. La alegere vor fi oferite două variante de baterii, de 8 kWh, cu o autonomie de 120 km, și de 14.4 kWh, cu o autonomie de 215 km. Prețul de start constituie 12 mii euro, iar compania a înregistrat deja 4,500 comenzi pentru electrocarul său. Primele exemplare vor fi livrate clienților în vara acestui an.
0
2,627
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!