Ford Edge a fost actualizat şi a primit versiunea de performanţă ST
11 Ianuarie 2018, 11:57
Ford a prezentat facelift-ul crossover-ului Edge. SUV-ul compact a primit o nouă parte frontală şi un posterior
retuşat, iar pentru prima dată Edge va fi oferit în versiunea sport ST, care aduce SUV-ului un design mai agresiv şi un surplus de putere unităţii V6.
La partea frontală Edge a primit un design absolut nou, cu alte blocuri optice full-LED, o altă grilă a radiatorului cu inserţii cromate şi o altă bară de protecţie faţă cu alte blocuri
ale farurilor anticeaţă. La posterior modificările sunt mai puţin evidente, crossover-ul a primit o bară de protecţie uşor retuşată şi un alt desen interior al luminilor LED din interiorul
blocurilor optice spate. Unitatea turboaspirată de 2.0 litri a fost uşor modernizată, a primit un surplus de 5 CP şi dezvoltă acum 250 CP. Vechea cutie automată cu 6 rapoarte a fost înlocuită cu una nouă cu 8 rapoarte.
Afară de aceasta noul Edge facelift a beneficiat de mai multe tehnologii şi sisteme de ultimă generaţie
din portofoliul Ford, printre care sistem de încărcare wireless a smartphone-ului, sistem de menţinere a benzii
de circulaţie şi sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe.
Noul Edge se alătură, odată cu facelift-ul, familiei de performanţă Ford ST. Ca şi versiunea Sport, în care era disponibil Edge până acum, noul ST este echipat cu unitatea biturbo V6 de 2.7 litri, ce dezvoltă aici 340 CP (contra 340 CP la versiunea Sport) şi 515 Nm cuplu maxim (contra 475 Nm la versiunea Sport).
Ca şi la versiunile standard, Edge ST va fi echipat cu noua cutie automată cu 8 rapoarte, iar sistemul de tracţiune integrală va fi oferit standard. Afară de suspensia modificată, pentru versiunea ST sunt disponibile frâne îmbunătăţite.
Edge ST diferă de versiunile standard cu un design exterior mai agresiv, cu altă bară de protecţie faţă şi cu grila radiatorului lipsită de accente cromate cu inscripţia ST. La posterior versiunea
de performanţă se bucură de o altă bară de protecţie cu gurile pătrăţoase a sistemului de eşapament integrate.
Ford Edge facelift şi Edge ST vor fi prezentate publicului larg la Salonul
Auto de la Detroit în următoarea săptămână, unde americanii vor oferi mai multe detalii despre noile modele şi, inclusiv, preţurile pentru acestea.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,943
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!