Hyundai dezvoltă un nou sistem de siguranţă unic, ca parte a sistemului de pilot automat

Hyundai va prezenta prototipul unui nou sistem de siguranţă, care va fi parte a sistemului de pilot automat şi va exclude accidentele cauzate din cauza adormirii şoferului. Sistemul poartă denumirea Departed Driver Rescue & Exit Maneuver (DDREM).

Actualele sisteme de siguranţă, menite să prevină adormirea şoferului la volan, cu care sunt dotate automobilele de serie, intervin preventiv pentru a combate astfel de cazuri. Unele sisteme percep schimbările expresiilor faciale a şoferului şi bat alarma în cazul în care acesta pare a fi "somnoros". Problema constă anume în faptul că aceste sisteme sunt preventive, chiar dacă unele mai întreprind şi acţiuni pentru a trezi şoferul, dar nu exclud în totalitate adormirea şoferului, ba mai mult, acestea pot fi chiar ignorate.
Hyundai propune nu doar să atenţioneze şoferul că ar fi cazul să facă o pauză, dar să intervină direct în condusul automobilului atunci când şoferul deja a adormit sau a suferit un atac de cord, de exemplu, sau alte cazuri, când acesta poate deveni inconştient. Sistemul analizează comportamentul şoferului şi, în cazul anumitor abateri, precum în cazul când automobilul schimbă necondiţionat banda de circulaţie sau şoferul nu acţionează frânele la necesitate, sistemul porneşte sistemul de pilot automat de cea de-a 4-a generaţie, care va opri automobilul pe marginea drumului.

Specialiştii Hyundai declară că în prezent majoritatea automobilelor produse sunt echipate cu cea mai mare parte a sistemelor necesare pentru implementarea noului sistem "anti-adormire". Astfel, noul sistem va putea fi inclus în dotările automobilelor până în anul 2022.
0
1,780
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!