KIA a prezentat conceptul electric Niro EV la CES 2018

În cadrul expoziţiei CES 2018 din Las-Vegas, sud-coreenii au dezvăluit în premieră conceptul crossover-ului complet electric KIA Niro EV Concept.

Designul SUV-ului electric a fost elaborat de studioul sud-coreean al mărcii, şi adoptă o stilistică asemănătoare, dar mai îndrăzneaţă, comparativ cu designul crossover-ului hibrid de serie KIA Niro. Printre schimbările exterioare cele mai evidente sunt lipsa grilei radiatorului la modelul electric, care a fost înlocuită cu o placă digitală, pe care poate fi afişat un text (pe modelul prezentat la expoziţie este afişat un mesaj de salutare adresat vizitatorilor) şi un alt design al blocurilor optice care, aparent, şi-au păstrat aceeaşi formă. Altele sunt şi barele de protecţie, cea din faţă având un design mai dinamic.
Crossover-ul conceptual a primit un interior minimalist complet diferit de cel cunoscut după modelul de serie. În habitaclu îşi fac loc mai multe suprafeţe digitale, iar la dispoziţia şoferului şi pasagerilor sunt puse comenzi tactile şi sisteme de recunoaştere a gesturilor. Niro EV beneficiază de o planşă de bord digitală şi un ecran tactil imens al sistemului multimedia. Tunelul central nu se intersectează cu consola şi este dominat de rotila "schimbătorului de viteze". Printre cele mai noi tehnologii de care se bucură conceptul, este sistemul Human Machine Interface (HMI), care este un sistem dotat cu un scanner facial, ce este menit să ajusteze poziţiile volanului şi a scaunului conform setărilor alese anterior, din moment ce faţa şoferului este recunoscută.
KIA Niro EV este pus în mişcare de un motor electric cu 204 CP la activ, alimentat de la baterii de tip Li-Ion de 64 kWh. Bateriile vor asigura crossover-ului o autonomie de până la 380 km. Coreenii deja dezvoltă varianta de serie a crossover-ului electric, iar până în 2025 KIA va lansa pe piaţă un total de 16 modele electrificate, printre care modele hibride (inclusiv plug-in hybrid), modele electrice şi un model alimentat cu hidrogen, care va fi lansat până în anul 2020.
0
1,833
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!