Mazda va relua producția motoarelor rotative pentru Toyota

Mazda și Toyota au început o colaborare fructuoasă pe termen lung de schimb de tehnologii în 2015. Acordul prevedea că Mazda va primi de la Toyota tehnologiile hybrid și plug-in hybrid, împreună cu tehnologiile celulelor de combustibil și va oferi în schimb motoarele SKYACTIV. Producătorii au folosit și platforme comune, de exemplu Mazda2 are un frate sub sigla Scion iA.

De curând, la CES 2018 niponii au prezentat conceptul e-Palette, caracterizat ca viitorul transportului public și comercial. E-Palette este un automobil electric autonom în forma unei cabine, care în viitor va avea rolul de livrare a produselor, de transport a pasagerilor și va servi drept butic comercial pe 4 roți.
Președintele diviziunii nord-americane Mazda, Masahiro Moro a declarat că producătorul nipon va relua producția motoarelor rotative Wankel pentru viitoarele e-Palette. Motoarele vor servi drept range extender și vor fi puse în funcțiune pentru a încărca bateriile transportului. De menționat că cei de la Mazda intenționau să folosească motoare de acest tip ca încărcător a bateriei electrice și mai devreme cu conceptul Demio EV care, însă, nu a avut o întruchipare de serie.

Comparativ cu celelalte motoare cu ardere internă, unitățile rotative Wankel sunt mult mai compacte echilibrate și produc mai puțin zgomot și vibrații – capacități extrem de importante pentru astfel de automobile cu propulsie electrică.
Mazda a încetat producția motoarelor rotative în 2012, când de pe linia de asamblare a fost eliminat spor-car-ul RX-8. Consumul de lubrifiant, consumul exagerat de combustibil și normele ecologice înăsprite au determinat niponii să înceteze producția acestor motoare, iar încercările de a crea generații noi a motoarelor Wankel, care ar corespunde tuturor cerințelor nu s-au soldat cu succes. Mosahiro Moro nu a numit termenii apariției noilor motoare pe automobilele de serie, însă a declarat că acestea vor fi folosite la o serie întreagă de modele Toyota și Mazda.
1
2,378
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!