Mercedes-AMG a venit la Detroit cu 3 modele noi!

Noua serie 53 vine să stabilească un echilibru între seriile bine cunoscute 43 și 63, între care exista un gol imens cauzat de diferențele de performanțe și capacitate cilindrică.
La Salonul Auto de la Detroit germanii au adus concomitent 3 primi reprezentanți ai noii serii: CLS 53 și E 53 Cabriolet și E 53 Coupe! Iar noile modele se remarcă, în primul rând, prin propulsia hibridă! Da, noile Mercedes-AMG cu indexul 53 sunt automobile de tip mild-hybrid!
Din punct de vedere a substratului tehnic, toate 3 modele sunt identice. Acestea sunt puse în mișcare de unitatea de nouă generație M256 de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie cu compresor turbo și unul electric, menit să excludă efectul turbolagului. Noul motor dezvoltă 435 CP și 520 Nm.
Propulsorul vine dotat cu sistemul hybrid EQ Boost. Sistemul este prezentat printr-un generator alimentat de la un sistem electric de 48V, iar menirea primordială al acestuia este de a oferi un boost de 22 CP și 250 Nm în timpul accelerărilor bruște. Afară de aceasta, sistemul EQ Boost poate opri și porni brusc motorul cu ardere internă în timpul deplasării.
Motoarele sunt cuplate la cutia automată AMG Speedshift, care livrează cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune 4MATIC+. Acest sistem inteligent de tracțiune oferă posibilitatea de setare a tracțiunii, fiind posibilă setarea acesteia pentru tracțiune full-time pe puntea spate. Deja în dotările incipiente este inclusă suspensia pneumatică reglabilă.
Cel mai dinamic reprezentant al acestei triade este coupe-ul E 53, care accelerează până la 100 km/h în 4.4 secunde. Însă, celelalte două modele, decapotabila E 53 și "coupe-ul cu 4 uși" CLS 53, nu rămân cu mult în urmă și ating aceeași viteză în 4.5 secunde! Impresionant, dacă e se ne amintim, că sedanul E 43 cu unitatea V6 de 3.0 litri (401 CP și 520 Nm) execută același exercițiu în 4.6 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, iar cu pachetul opțional AMG Driver’s Package aceasta ajunge până la 270 km/h.
Noile modele Mercedes-AMG cu indexul 53 vor fi lansate pe piață până la finele primăverii, iar această versiune va fi de top pentru noul CLS, care va fi lipsit de versiunea 63, prezentă pe generația precedentă. Decizia a fost luată de germani cu scopul de a evita concurența interioară cu viitoarea întruchipare de serie a conceptului "coupe-ului cu 4 uși" Mercedes-AMG GT, care va avea 3 motorizări hibride și una pe benzină de performanțe maxime și va concura direct cu noua Porsche Panamera.
0
2,655
GALERIE FOTO (49 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!