Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Modelele electrificate BMW i3 și i8 ar putea fi lipsite de succesori

18 Ianuarie 2018 - 09:42
Denis Godorozea
După finalul carierelor sale, actualele modele electrificate din gama bavarezilor, BMW i3 și i8 ar putea fi lipsite de succesori! Cel puțin, de succesori direcți. Informația a fost oferită revistei britanice Autocar de către șeful proiectului i Robert Irlinger și designerul Domagoj Dukec.
Reprezentanții companiei au amintit, că compacta electrică BMW i3 a fost lansată pentru a demonstra capacitățile bavarezilor în dezvoltarea și producția automobilelor electrice, iar i8 a fost construit pentru a demonstra potențialul noilor tehnologii în dezvoltarea sport-car-urilor, iar în prezent, modelele și-au îndeplinit misiunea în totalitate și bavarezii nu mai văd necesitatea dezvoltării noilor generații al acestor vehicule în viitor, cel puțin în felul și filosofia pe care se axează generațiile curente. Totuși, modelele se vor menține pe banda rulantă încă câțiva ani – i8 a trecut de curând printr-un facelift și a primit o versiune decapotabilă, iar compacta i3 a fost actualizată nițel mai devreme.

Bavarezii nu neapărat vor exclude denumirile i3 și i8 din gama sa. Acestea ar putea exista în viitor, dar să fie percepute nu ca urmași ai actualelor modele cu aceste denumiri, ci ca modele absolut noi. Experiența vehiculelor complet electrice lansate pe piață indică faptul, că tot mai multe persoane optează pentru vehicule electrificate, însă marea majoritate din aceștea preferă un vehicul electric cu design convențional, răspândit în rândul vehiculelor cu motoare cu ardere internă, iar bavarezii ar putea recurge la lansarea modelelor electrice pe baza modelelor cu motoare cu combustie internă deja existente. De exemplu, viitorul i3 ar putea fi un BMW Seria 3 cu propulsie electrică și diferențe minime în materie de design.
Anterior bavarezii dezvăluiau planurile de electrificare a gamei sale pentru viitor. Au fost înregistrate drepturi pentru denumirile seriilor i și iX cu cifre cuprinse între 1 și 9. Până în 2025 germanii intenționează să lanseze 25 modele electrificate noi, iar cel puțin 12 dintre ele vor fi complet electrice, și tot până în 2025 bavarezii se așteaptă ca modelele electrificate să constituie între 15% și 25% din totalul vânzărilor concernului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter