Nissan va produce automobile autonome care nu vor fi plictisitoare (Video)

Fără îndoială, în viitor pe drumurile publice vor circula automobile de nouă generaţie, electrificate şi cu sisteme de pilot automat. Dar ce va rămâne din plăcerea de condus, pe care încă o mai pot oferi automobilele actuale şoferilor, la automobilele autonome a viitorului? Se pare că cei de la Nissan au un răspuns la această întrebare.
La expoziţia CES 2018 din Las-Vegas, care va avea loc între 9 şi 12 ianuarie curent, Nissan va prezenta sistemul Brain to Vehicle (B2V), care combină gândurile, chiar şi emoţiile şoferului cu sistemul de pilot automat şi promite să aducă viitorilor şoferi de vehicule autonome senzaţii în timpul călătoriilor! Sistemul este dezvoltat cu asistenţa institutului Ecole Polytechnique Federale de Lausanne din Elveţia în cadrul proiectului Nissan Intelligent Mobility.
Tehnologia scanează undele cerebrale ale creierului şoferului pe care se axează în luarea deciziilor în timpul mersului. De exemplu, în caz că şoferul percepe o situaţie în care este nevoie de a frâna, de a coti sau de a accelera, sistemul de pilot automat va folosi gândurile şoferului şi va acţiona în conformitate cu acestea. Tehnologia va permite acţionarea vehiculului într-un termen cu 0.2-0.5 secunde mai scurt, decât acţiunea ar fi întreprinsă de şofer din momentul reacţiei. Mai mult, tehnologia va analiza starea emoţională curentă a şoferului şi se va adapta stilului de condus dorit de şofer.
Implementat pe automobilele de serie, sistemul B2V va fi, cu siguranţă, mai captivant, comparativ cu alte sisteme de pilot automat care nu necesită implicarea omului. Însă abia dacă acesta va putea oferi aceleaşi senzaţii pe care le oferă maşinile actuale, care oferă un fedback pronunţat şi fascinant în timpul acţionării volanului sau a pedalei de accelerator. Totuşi acesta ar putea fi şi un compromis echilibrat între necesitatea de a lansa pe drumurile publice automobile ce vor exclude complet posibilitatea producerii accidentelor şi dorinţa şoferilor de a se implica în procesul de conducere a automobilelor.
0
1,725
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!