Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua KIA Forte/Cerato a fost dezvăluită la Detroit

16 Ianuarie 2018 - 12:06
Denis Godorozea
În cadrul Salonului Auto de la Detroit a fost prezentată noua generație KIA Forte, cunoscută pe piața noastră cu denumirea Cerato. Sedanul împarte platforma și o mare parte din tehnologii și dotări cu viitoarea KIA cee’d, designul căreia a fost deconspirat mai devreme. Contrar declarațiilor producătorului, noul Forte nu este o copie mai mică a modelului, ce a făcut furori anul trecut, Stinger, iar designul părții frontale și, în special, al blocurilor optice are mai multe tangențe cu crossover-ul Sportage.
Comparativ cu generația precedentă, noul Forte a devenit simțitor mai mare, acesta are o lungime de 4,640 mm (+80 mm) și o lățime de 1,800 mm (+18 mm). Chiar dacă are un design mai apropiat modelului Sportage, privit în profil, noul sedan are o siluetă mai dinamică. Montanții față au fost înclinați iar capota a devenit mai lungă cu 127 mm. Ca și la modelele deja prezentate, la posterior Forte a primit o inserție din plastic roșu, ce unește blocurile optice spate. Cota aliajelor de înaltă rezistență din caroserie constituie acum 54%, caroseria devenind cu 16% mai rigidă. Producătorul declară că suspensia a fost modernizată la greu pentru mai mult confort și un ruliu mai provocator.
Nici interiorul nu a cunoscut o revoluție – acesta are prea puține tangențe cu Stinger (doar prizele de aer rotunjite?) și mai multe elemente preluate de la celelalte modele noi din gama sud-coreenilor. Interiorul este corect, din punct de vedere al ergonomiei, dar abia că va trezi emoții tari proprietarului. Ecranul sistemului multimedia, executat în forma unei tablete, se conformează tendințelor actuale de design interior din întreaga industrie auto (acesta va fi, apropo, inclus în dotarea incipientă a sedanului pe piața americană). Forte dispune de și de echipările devenite deja obligatorii pentru această clasă – sistem de încălzire și ventilare a scaunelor față, sistem de climatizare bi-zonal, blocuri optice LED, sistem audio performant Harman/Kardon, sistem de frânare automatizat, sisteme de monitorizare a benzii de circulație și a unghiurilor oarbe – toate acestea fiind, însă, opționale.
O mică revoluție a parvenit la substratul tehnic – Forte este primul model din gama sud-coreenilor, dotat cu variator stepless! Noua transmisie este dezvoltată de forțele Hyundai/KIA și mai târziu va fi întâlnită și pe alte modele a concernului, deși, menționăm că cu variator se cupla și modelul Hyundai Accent, destinat pieței sud-coreene.

Sub capotă rămâne fără schimbări porpulsorul aspirat natural de 2.0 litri, ce livrează 147 CP și 179 Nm cuplu maxim, însă, cuplat la variator acesta a devenit mai eficient și indică un consum cu 0.7 litri mai mic, decât anterior. Standard sedanul vine echipat cu cutia manuală cu 6 trepte.
Coreenii nu au anunțat prețurile și termenii de livrare a noului model nici pentru piața americană, deși se așteaptă că noul Forte va fi disponibil în vara acestui an. Nu se știe nici când sedanul va fi lansat pe alte piețe, unde poartă denumirea Cerato.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (35 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter