Peste jumătate din automobilele comercializate în Norvegia în 2017 au propulsie electrificată!

Norvegia este unul din liderii mondiali la după vânzările automobilelor electrificate, iar anul 2017 a înregistrat un record pentru ţara scandinavă, unde peste 52% din totalul automobilelor comercializate au avut propulsie electrificată, fie maşini hibride, fie complet electrice, surclasând, astfel, alţi lideri, precum Suedia, China şi Ţările de Nord. Datele au fost făcute publice de Norwegian Road Federation (OFV), iar cu un an mai devreme, cota automobilelor electrificate a constituit 40%.
Printre motivele unei asemenea creşteri se enumeră subsidiile oferite de statul norvegian la procurarea unui vehicul electrificat, oferind un preţ mult mai atrăgător pentru acestea, locuri de parcare gratuită, staţii de alimentare cu energie electrică gratuită, reduceri la parcurgerea drumurilor cu plată.
Printre cele mai populare automobile electrificate în Norvegia în 2017 au fost Nissan Leaf, cu circa 30 mii unităţi comercializate, Volkswagen e-Golf şi BMW i3, iar în decembrie, lider pe piaţa automobilelor electrice a fost producătorul american Tesla.
1
1,829
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!