Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Pick-up-ul Ford Ranger revine pe piața americană după o pauză de 7 ani!

Producția Ford Ranger a încetat la uzina americană Twin Cities în decembrie 2011, fiind scos din producție din cauza cererii scăzute pentru pick-up-urile de dimensiuni medii pe piața nord-americană. Însă, saltul cererii de peste 80% pentru această clasă de automobile din 2014 până în prezent, a determinat producătorul american să revizuiască decizia anterioară și să readucă modelul Ranger pe linia de producție.
Noul Ranger este bazat pe versiunea actualizată a modelului destinat pieței europene, dar diferă substanțial de aceasta. Având un design apropiat de cel european, Ranger-ul destinat pieței nord-americane are alte blocuri optice noi, o altă bară de protecție și grilă a radiatorului. Noul model dispune de elemente LED în blocurile optice față și spate (opțional). Pick-up-ul este construit pe cadru dur din oțel și vine cu suspensie față cu dublu braț și cu suspensia independentă spate AdvanTEK, dezvoltată de firma Dana. În mod standard Ranger are tracțiune pe puntea spate, opțional fiind disponibilă și una integrală.
La interior va fi disponibil sistemul multimedia Sync 3 cu un ecran tactil de 8 inch și conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Plăcerea acustică va fi asigurată de sistemul audio Bang&Olufsen. Sistemul de frânare automatizat (fără care automobilele actuale nu ar putea înregistra scor maxim la testele de siguranță) este inclus în dotarea incipientă, iar opțional este disponibil un cruise-control adaptiv, sistem de menținere a benzii de circulație și de monitorizare a unghiurilor oarbe.

Pe lângă versiunea standard, va fi disponibilă versiunea destinată off-road-ului FX4, ce include scut din oțel a motorului, suspensie resetată, anvelope special destinate off-road-ului și sistemele Terrain Management System și Trail Control.
Dacă versiunea europeană Ranger este oferită cu 3 motorizări (un benzinar aspirat natural și două unități turbodiesel), atunci cea americană va fi disponibilă, pentru început, doar cu motorul EcoBoost cu injecție directă de 2.3 litri, cuplat exclusiv la cutia automată cu 9 rapoarte. Producătorul nu a dezvăluit performanțele acestui motor sub capota noului Ranger, însă, în cazul crossover-ului Ford Explorer această unitate livrează 284 CP și 420 Nm.

Producția noului Ford Ranger destinat pieței americane va demara până la finele acestui an, iar în vânzare pick-up-ul va fi disponibil de la începutul 2019.
0
566
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!