Poliția orașului Los-Angeles a achiziționat 100 exemplare BMW i3, dar nu circulă cu ele
24 Ianuarie 2018, 11:07
Acum doi ani Departamentul Poliției a orașului Los-Angeles din California, SUA, a semnat un contract cu BMW pentru achiziționarea a 100 exemplare a electrocarului i3. Contractul i-a costat pe americani peste 10 milioane dolari, însă automobilele nu sunt folosite în serviciu.
Jurnaliștii postului KCBS-TV au inițiat o anchetă în cadrul căreia au descoperit, că marea majoritate a hatchback-urilor livrate nu sunt folosite în calitate de automobile de serviciu. Conform datelor obținute, peste jumătate din cele 100 exemplare BMW i3 au parcurs mai puțin de 1,000 km timp de 2 ani,
iar parcursul maxim înregistrat de cele mai "solicitate" unități ajunge doar la 3,000 km. Totodată jurnaliștii au aflat că electrocar-urile sunt folosite de polițiști în scopuri personale, de exemplu pentru a pleca la shoping sau pentru a conduce copiii la școală, și nu ca automobile de serviciu.
Reporterii au învinuit Departamentul de Poliție al orașului Los-Angeles de irosirea banilor publici și că principalul scop al achiziționării electromobilelor a fost cel de publicitate, pentru a crea impresia preocupării de problemele ecologiei.
Acum doi ani, la semnarea contractului, Departamentul de Poliție al orașului Los-Angeles declara că nu intenționează să se limiteze la cele 100
exemplare BMW i3 și că va achiziționa încă 500 astfel de automobile următorii 5 ani.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,616
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!