Premieră: noua generație Acura RDX

La Salonul Auto de la Detroit a debutat noul crossover compact Acura RDX. Noul model este caracterizat de niponi ca fiind un prototip, însă acesta este foarte apropiat de modelul care va fi lansat în serie și aduce o adevărată revoluție pentru marca japoneză.
Noul crossover are un design inspirat de la conceptul Acura Precision, prezentat mai devreme, care a prefațat designul noilor sedanuri nipone, iar ulterior limbajul stilistic va fi preluat și de celelalte modele din gama Acura.
Noua, cea de-a treia generație RDX a fost dezvoltată de diviziunea americană a mărcii, iar piața nord-americană este una de importanță primordială pentru Acura. Crossover-ul se bazează pe o nouă platformă proprie. Vechea unitate aspirată natural V6 de 3.5 litri a cedat locul noii unități turboaspirate cu 4 cilindri în linie 2.0 DHC VTEC, cuplată la noua cutie automată cu 10 rapoarte, proiectată de Honda. Tracțiunea integrală va fi asigurată de sistemul actualizat Super Handling AWD. Noua generație a crossover-ului va fi produsă, ca și cele anterioare, în SUA, precum și noua unitate turboaspirată și cutia automată.
Pentru echipările de top este prevăzută tapițerie din piele perforată de calitate înaltă și inserții din lemn natural. În dotarea maximă este inclus un head-up display, o diversitate de conexiuni și asistenți electronici. Planșa de bord este digitală, iar consola este dominată de ecranul sistemului multimedia de 10.2 inch, care poate fi acționat prin intermediul touchpad-ului performant True Touchpad, situat pe tunelul central, iar niponii asigură viitorii clienți că acesta este mult mai confortabil în folosință decât ecranele tactile tradiționale, folosite pe scară largă în industria auto.
Noul RDX va beneficia și de o versiune sport A-Spec, iar mai târziu acestea vor fi disponibile pentru întreaga gamă a niponilor. Crossover-ul va fi lansat pe piață în vara acestui an, iar tot cam pe atunci vor fi anunțate și prețurile. Producătorul nu oferă informații despre posibilitatea livrării noului crossover pe alte piețe.
0
2,640
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!