Premieră: noul RAM 1500 - motorizare hibridă și ecran multimedia inspirat de la Tesla!

RAM 1500 a debutat la Salonul Auto de la Detroit, unde a fost prezentat și concurentul său – Chevrolet Silverado. Noul pick-up este și el revoluționar în felul său, venind cu motorizare hibridă, suspensie pneumatică și ecran al sistemului multimedia inspirat de la Tesla! Deci, să le luăm pe toate pe rând.
Noul RAM 1500 a debutat îndată cu mai multe versiuni, printre care una destinată off-road-ului, iar curios este faptul, că acestea diferă între ele nu doar pri lipsa/prezența inserțiilor exterioare cromate sau din plastic nevopsit, ci chiar și prin forma și dimensiunea blocurilor optice! De exemplu, versiunea Limited este înfrumusețată la exterior printr-o sumedenie de inserții cromate și dispune de blocuri optice față îngustate, pe când la versiunea cu accent de off-road Rebel domină inserții din plastic negru și blocurile optice față lărgite cu o formă mai pătrățoasă.
Pentru interior producătorul oferă mai multe variante de personalizare prin diferite versiuni, ce combină într-un mod unic culorile tapițeriei și inserții cu denumirea versiunii și sigle. Opțional este disponibil un ecran vertical imens de 12 inch al sistemului multimedia, care amintește de cel de pe modelele Tesla Model S și Model X. Opțional este oferit acoperiș panoramic, sistem de navigare, Wi-Fi hotspot și cruise-control adaptiv.
În caroseria noului RAM 1500 cota aluminiului a fost mărită, iar în versiunea Crew Cab noua generație este cu 102 kg mai ușoară, decât cea precedentă.
Noul pick-up vine cu două motorizări hibride, ce se bazează pe unitățile aspirate natural V6 de 3.6 litri și V8 de 5.7 litri. Ambele motoare beneficiază de sistemul E-Torque, ce poate mări cuplul maxim, pentru o perioadă scurtă de timp, cu 122 Nm pentru unitatea V6 și cu 176 pentru unitatea V8. Menit să ofere un indicator scăzut de consum este sistemul de deactivare a cilindrilor. Motorizarea hibridă cu benzinarul V6 oferă o putere totală de 309 CP și 365 Nm, pe când V8-ul este capabil de 401 CP și 556 Nm. Ambele motoare se cuplează doar la o cutie automată cu 8 trepte. Modelele dotate cu suspensie pneumatică sunt capabile să reducă garda la sol cu 15 mm în timpul mersului, pentru a spori stabilitatea și a îmbunătăți coeficientul aerodinamic.
Startul vânzărilor pentru noul RAM 1500 va fi dat mai târziu, despre termenii de livrare pe alte piețe producătorul nu a oferit informații.
0
2,192
GALERIE FOTO (51 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!