Protean Drive va schimba lumea automobilelor electrice

Sistemul numit Protean Drive vine să schimbe lumea automobilelor electrice şi va fi lansat în producţie în acest an. Noua tehnologie este reprezentată de motoare electrice montate în roţile automobilului şi vine cu un set de avantaje faţă de motoarele electrice dezvoltate până acum.

Unul dintre cele mai mari avantaje este posibilitatea de a folosi motoarele Protean Drive, practic, la toate automobilele existente în prezent. Astfel, sistemul Protean Drive poate transforma un automobil electric cu tracţiune pe o singură punte într-un electromobil cu tracţiune integrală şi oferă posibilitatea de a hibridiza maşinile "tradiţionale", echipate cu motoare cu ardere internă. Noua tehnologie reduce şi din greutatea proprie a vehiculului, ce este extrem de important pentru dinamica şi autonomia electromobilelor.
De exemplu, un set din două motoare electrice Protean Drive cântăresc 72 kg, sau cu 30 kg mai puţin decât motorul electric cu care sunt echipate electromobilele BMW i3. Montarea motoarelor electrice direct în roata automobilului exclude pierderea de 6-8% a cuplului transmis spre roţi, iar lipsa transmisiei reduce greutatea maşinii şi salvează mai mult spaţiu util. Sistemul Protean Drive este conectat la unitatea de control cu un singur cablu, iar alte două cabluri fac conexiunea cu bateriile.

Un set din două motoare sunt capabile să dezvolte o putere totală de 220 CP şi un cuplu maxim enorm de 2,500 Nm, sau dublu, fiind montat pe toate cele 4 roţi! Evident, echiparea automobilului deja existent cu aceste motoare elecrice necesită modificări a suspensiei, iar costurile mărite de producţie fac sistemul Protean Drive mai puţin atrăgător pentru clienţi.
Dezvoltarea proiectului a durat 8 ani, iar primele automobile dotate cu acest sistem vor fi de producţie chineză, unde îşi are originea şi Protean Drive. Motoarele electrice pot fi montate pe jante cu un diametru cuprins între 14 şi 20 inch.
3
4,540
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!