Toyota Auris pleacă de pe piața europeană

Toyota Auris ar putea pleca de pe piața europeană fără a avea un succesor. În viitor locul hatchback-ului compact va fi preluat de modelul Corolla hatchback, care va fi lansat împreună cu, sau puțin mai târziu după debutul celei de-a 12-a generație a sedanului.
Motivul, care ar sta la temelia acestei decizii sunt vânzările mult sub așteptările niponilor pentru modelul Auris. Pentru prima dată hatchback-ul a fost lansat pe piața europeană în 2006 și a schimbat de atunci două generații, însă ultimii ani cererea pentru acesta este în continuă stagnare. De exemplu, în 2017 în Marea Britanie au fost comercializate 14 mii Auris (cu 2,500 exemplare mai puțin decât cu un an mai devreme), dintre care doar 651 clienți au optat pentru propulsoare diesel, după care livrarea acestor versiuni Auris pe piața europeană au fost oprite.
Niponii consideră, că redenumirea hatchback-ului de la Auris la Corolla va trezi mai mult interes pentru model din partea consumatorilor. Astfel, unica piață unde hatchback-ul va fi comercializat cu denumirea va fi cea din Japonia. Pe alte piețe Auris mereu purta denumirea Corolla Hatchback, iar pe piața americană modelul a fost comercializat, din start, sub denumirea Scion iM, pentru ca mai apoi acesta să devină Toyota Corolla iM, după ce marca Scion a fost eliminată de pe piața americană.
Noua generație, bazată pe noua platformă TNGA (pe care se bazează și noile Camry și Prius) este acum testată în plin de către niponi, iar debutul noii Corolla ar putea avea loc până la finele acestui an, sau în prima jumătate al anului viitor.
Redenumirea hatchback-ului Auris ar putea fi parte din planul nedeclarat de restructurare a concernului nipon, care vizează și marca Lexus. Nu este clară soarta modelului Toyota Avensis – anterior în presă apăreau informații că niponii vor exclude acest model în întregime din gama sa, pentru a exclude concurența interioară cu sedanul Camry. Lexus a declarat că va elimina din producție hatchback-ul compact CT200, iar sedanul GS va ceda locul modelului ES. De asemenea, în viitor în gama premium al niponilor ar putea apărea un nou SUV de top, care va înlocui modelul LX parțial, sau în întregime, și va pune accent pe sportivitate, lux și design, și nu va fi construit pe cadru dur.
0
3,195
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!