Toyota e-Palette - viitorul transportului comercial (Video)

Toyota a prezentat la CES 2018 viziunea sa a viitorului transport comercial şi a car-sharing-ului prin conceptul e-Palette Concept. Producătorul declară, că conceptul său prefaţează viitoarele vehicule cu destinaţie comercială. La proiect participă nu doar Toyota, ci şi mai multe companii internaţionale, precum Pizza Hut, Amazon, Uber şi producătorul auto Mazda.
Construit în forma unei cabine pe roţi, conceptul va fi oferit în mai multe variante de dimensiuni, cu ampatament cuprins între 4 şi 7 metri, iar la interior e-Palette oferă spaţiu generos cu o funcționalitate vastă. Cel mai mare avantaj al conceptului prezentat îl constituie faptul, că producătorul nipon este dispus să livreze doar vehiculul, fără a obliga partenerii sau clienţii să folosească sistemele de operare dezvoltate de Toyota, fapt ce oferă frâu liber în folosirea e-Palette pentru diverse companii, cu posibilitatea de a folosi propriile sisteme de operare şi de condus autonom.
Printre destinaţiile principale ale conceptului se enumeră livrarea coletelor, car-sharing-ul şi comerţul virtual. Interiorul oferă posibilităţi enorme de modificări în conformitate cu nevoile firmelor, ce vor folosi aceste vehicule. De exemplu, o platformă ar putea fi folosită concomitent de două companii, în timpul zilei fiind echipată pentru livrarea coletelor, iar pe timp de noapte fiind modificată pentru transportarea pasagerilor.
Cu toate acestea, Toyota e-Palette este încă doar un prototip virtual, însă niponii intenţionează să înceapă primele teste a prototipurilor reale în următorii ani, iar ulterior, e-Palette ar putea deservi Jocurile Olimpice şi Paraolimpice din 2020 în Tokyo. Curios este faptul, că conceptul prezentat de Toyota are foarte multe tangenţe cu conceptul Rinspeed Snap Concept, care a fost şi el prezent la expoziţia CEO 2018.
0
1,838
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!