Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Aceasta este cea mai brutală compactă Toyota - Yaris Cross

Toyota lansează versiunea "cu capacități sporite în off-road" Yaris Cross. Contrar denumirii, însă, noua dotare Yaris nu se poate lăuda cu modificări a substratului tehnic pentru a se avânta în cucerirea drumurilor avariate, schimbările față de versunea standard fiind doar de ordin stilistic.
Sub capota compactei va fi instalat exclusiv benzinarul aspirat natural de 1.5 litri cu 107 CP și 140 Nm la activ, care este și unicul motor disponibil pe piața din Africa de Sud pentru toate versiunile Yaris. Anume pe această piață este lansată Yaris Cross, pe când în alte țări modelul nu va fi disponibil, cel puțin în viitorul apropiat. Motorul poate fi cuplat la un variator stepless, acesta fiind disponibil doar pentru dotările de top, standard fiind oferită cutia manuală cu 5 trepte.
Tracțiune integrală? Evident, nici vorbă! Niponii nici nu au apucat să modifice garda la sol a noii versiuni față de cea a modelului standard – 135 mm. Suspensia și sistemul de frânare sunt și ele foarte simple pentru modelele de pe piața africană – suspensie independentă față de tip McPherson și frâne cu discuri, iar la posterior bară de torsiune și frâne cu tambur.
Astfel, Yari Cross diferă de celelalte versiuni doar prin inserțiile din plastic negru la exterior, pe când nivelul de echipare, opționalele, culorile caroseriei și jantele de 16 inch (pentru versiunile de top) rămân aceleași. Diferența o mai face și inscripția "Cross" pe capacul portbagajului și fixatoarele pentru bagaj adițional pe acoperiș.
Trebuie să recunoaștem, însă, că schimbările îmbunătățesc vizibil aspectul exterior al compactei, care are și un design foarte atrăgător pe piața din Africa de Sud. Pe această piață, afară de versiunea standard și noul Cross este disponibilă și una sport – Yaris S, care diferă și ea doar cu aspectul exterior și este echipată cu motorul standard de 1.5 litri.
0
569
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!