Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW oprește producția M3 și M550i

2 Februarie 2018 - 12:39
Denis Godorozea
Bavarezii sunt nevoiți să oprească producția versiunii de performanță M550i. Decizia are caracter temporar și este cauzată de introducerea unei noi proceduri de calcul a emisiilor și a consumului de combustibil Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) introduse în Europa.
Astfel, conform noii metode de calcul, s-a constatat că unitatea bi-turbo V8 de 4.4 litri de sub capota BMW M550i nu corespunde cerințelor WLTP. Bavarezii au fost somați să introducă în construcția sedanului filtrul pentru particule solide Otto, însă, din cauza imposibilității incadrării în termenii impuși, aceștea au decis să oprească temporar producția sedanului. Dificultățile sunt create de dimensiunile sistemului de filtrare Otto, care pur și simplu nu pot fi înghesuite sub capota M550i.
În cazul modelului de performanță BMW M3 realitatea este mai tragică, bavarezii au luat decizia de a opri producția sedanului în totalitate, ceea ce înseamnă sfârșitul pentru actuala generație M3, până la apariția următoarei generații în 2020, modificarea modelului actual fiind nejustificată din punct de vedere comercial. Producția actualului BMW M3 va înceta în luna mai al acestui an. Coupe-ul și decapotabila M4, însă, vor fi produse în continuare, fiind adaptate noilor standarde până la 1 iulie 2018, iar asta pentru că, tradițional, coupe-ul și decapotabila vor avea o carieră cu aproximativ un an mai îndelungată.
Ciclul WLTP vine să înlocuiască vechiul NEDC (New European Driving Cycle), conform căruiaautomobilul supus testului trebuia să parcurgă o distanță de circa 4 km cu o viteză medie de 18.35 km/h și să accelereze până la 50 km/h în 26 secunde. Regimul extra-urban era testat pe o pistă, unde era simulată mișcarea automobilului cu o viteză de 120 km/h timp de 1,220 secunde. Sistemul WLTP aduce o metodologie de testare mai aspră, dublând numărul accelerărilor bruște și limitând timpul staționărilor. Din septembrie 2018 toate automobilele comercializate pe piața europeană vor fi certificate conform standardului WLTP, iar trecerea completă la noul standard va avea loc începând cu 2019.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter