Confirmat: primul SUV Rolls-Royce a primit denumirea Cullinan

Compania britanică a publicat primele imagini cu primul său SUV, iar cu un teaser a confirmat oficial denumirea modelului de serie – Cullinan, iar asta după ce pe parcursul celor 3 ani de dezvoltare a modelului britanicii negau că noul SUV se va numi anume astfel.
Denumirea este inspirată de la cel mai mare diamant descoperit vreodată și este una simbolică pentru cel mai mare model din gama Rolls-Royce și, totodată, probabil cel mai exclusivist SUV din lume. Anterior britanicii făceau haz pe seama rivalilor săi principali Bentley cu SUV-ul Bentayga, comunicând indirect că Cullinan va fi simțitor mai luxos și scump decât "replica Audi Q7". Afară de aceasta, cei de la Rolls-Royce evită să numească noul său model SUV sau crossover, ci "vehicul înălțat", care nu va fi neapărat sportiv sau utilitar.

Rolls-Royce Cullinan este construit pe platforma Architecture of Luxury, pe care se bazează și noul Phantom, iar asta înseamnă că noul model ar putea avea sub capotă și același propulsor V12 de 6.75 litri cu 563 CP și 900 Nm la activ. Ca și nava amiral britanică, portierele spate Cullinan vor fi deschise în sens opus celor din față. Alte asemănări includ și posibilitatea de a comanda viitorul Cullinan în varianta cu ampatament extins, iar lungimea acestei versiuni va atinge aproape 6 metri în lungime, contra celor 5.5 la versiunea "standard".
Premiera Rolls-Royce Cullinan va avea loc în acest an, însă producătorul evită să numească data concretă. Prin spațiul web circulă zvonuri, precum că aceasta va avea loc vara în cadrul unor evenimente private, iar debutul comercial va avea loc mai aproape de finele anului. Primii clienți vor primi SUV-urile Cullinan în prima jumătate al anului viitor. Britanicii contează că noul SUV va contribui masiv la sporirea vânzărilor mărcii, iar Rolls-Royce să atingă indicatorul de 5,000 exemplare comercializate anual.
0
2,195
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!