General Motors închide una din uzinile sale din Coreea de Sud

General Motors (GM) a anunțat intenția de a închide uzina sa din orașul Gunsan, Coreea de Sud. Uzina își va încheia activitatea până la finele lunii mai al acestui an, iar cei peste 2 mii angajați vor fi concediați. Aceasta este una din cele 4 uzine a americanilor din Coreea de Sud, ajunsă în posesia americanilor în 2002, când General Motors a achiziționat activele diviziunii producătoare de autoturisme a companiei falimentate Daewoo.
Decizia a fost luată cu întârziere – americanii planificau să stopeze producția încă în anii 2014-2016, când întreprinderea a adus pierderi de 1.8 miliarde dolari concernului, din cauza plecării mărcii Chevrolet de pe piața europeană, unde marea majoritate de automobile comercializate erau de producție coreeană. Americanii declară, că pe parcursul ultimilor ani această uzină activează doar la 20% din forța planificată, iar închiderea uzinei îi va costa 850 mii dolari. O mare parte din această sumă este destinată drept compensație angajaților uzinei, rămași fără loc de muncă.

În prezent, uzina din Gunsan produce modelele Chevrolet Cruze și Orlando. Primul este produs concomitent la uzinele companiilor din China și SUA, iar pentru Orlando închiderea uzinei coreene înseamnă sfârșitul carierei. Închiderea uzinei din Gunsan este parte a planului de restructurare a diviziunii GM Korea.
Schimbările, prin care trece concernul american în ultimii ani sunt de-a dreptul alarmante. Mai devreme GM a părăsit piețele din Europa, Rusia, Indonezia și Thailanda. Au fost închise uzinele din Rusia, India și uzina Holden din Australia, uzina din Africa de Sud fiind transmisă companiei Isuzu. Mai nou, GM a vândut activele sale din europa și mărcile Opel și Vauxhall concernului PSA Peugeot-Citroen.
0
3,014
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!