Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Guvernul a aprobat modelul permisului de conducere internațional pentru șoferii din Moldova

23 Februarie 2018 - 15:13
Denis Godorozea
Conducătorii auto din țara noastră vor putea obține, pe lângă permisul de conducere național, unul de tip internațional! Guvernul a aprobat modelul noului tip de permis de conducere, iar potrivit hotărârii cabinetului de miniștri, acesta va fi eliberat în baza permisului de conducere național deja deținut.
Noul permis de conducere internațional va avea un termen de valabilitate de până la 3 ani, însă nu și în cazul când acest terment depășește termenul de valabilitate al permisului de conducere național deținut. Astfel, noul act este valabil doar împreună cu permisul intern, fiind anulat odată ce conducătorul auto este lipsit de permisul de conducere național. Ulterior, noul tip de permis de conducere poate fi solicitat împreună cu un nou permis de conducere intern.
În traficul internațional, noul tip de permis de conducere este valabil în majoritatea țărilor lumii, însă doar împreună cu permisul național. Actul va conține informații în limbele română, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă și spaniolă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter