Hatchback-ul compact Ford Ka+ a fost actualizat și a primit versiunea "off-road" Active

Hatchback-ul compact Ford Ka+ a primit un facelift la mijloc de carieră și va fi disponibil acum într-o versiune cu accente de off-road, care a primit denumirea Active. Designul exterior a fost ușor regândit, iar la bordul compactei și-au făcut loc mai multe tehnologii și sisteme noi din portofoliul producătorului american.
Cea mai importantă noutate pentru Ford Ka+ pare a fi versiunea cu accente de off-road cu denumirea Active. Aceasta diferă de versiunile standard nu doar prin inserțiile exterioare de plastic negru, ci și cu o gardă la sol mai mare cu 23 mm. Astfel, Ka+ Active se alătură hatchback-ului mai mare din gama Ford – Fiesta, care a beneficiat și el de o astfel de versiune, iar pe viitor nu este exclus ca și alte modele al producătorului american să se aleagă cu această versiune, dat fiind faptul că cererea pentru crossover-e este în continuă creștere de la an la an, iar hatchback-urile și break-urile cu "capacități sporite de off-road" se bucură și ele de o atenție sporită din partea cumpărătorilor.
Ka+ Active are și un design al interiorului diferit de cel al hatchback-urilor standard, cu nuanțe speciale alte tapițeriei textile. Setările suspensiei și a servodirecției au fost modificate cu alte amortizatoare. Afară de aceasta, cumpărătorii Ka+ Active vor beneficia de o nuanță originală de culoare portocalie Canyon Ridge și jante speciale din aliaj de 15 inch. Pe acoperiș sunt disponibile fixatoare pentru bagaje adiționale.
Ford Ka+ facelift a primit o altă grilă a radiatorului și bare de protecție cu un design nou, care în versiunile de top vor avea inserții cromate. În dotările incipiente Ka+ va dispune în mod standard de oglinzi retrovizoare exterioare acționate electric, limitator de viteză, lacăt centralizat și asistent de pornire în pantă. Printre sistemele de siguranță a versiunilor de bază se enumeră sistemul de stabilizare, de control a presiunii în anvelope și 6 airbag-uri. Opțional sunt disponibili senzori de lumină și ploaie, sistem de climatizare automat, încălzire electrică a scaunelor și parbrizului, cât și senzori de parcare în bara de protecție spate. La interior își face loc sistemul multimedia Sync 3 cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto și ecran tactil de 6.5 inch.
Sub capota compactei locul vechiului motor pe benzină de 1.2 litri, ce livra 70 sau 85 CP în dependență de versiune, a fost preluat de unitatea cu 3 cilindri de 1.2 litri Ti-VCT, care dezvoltă aceeași putere dar promite a fi mai eficient. Pentru prima dată pentru Ford Ka+ va fi disponibilă o unitate turbodiesel de 1.5 litri TDCi, capabilă să livreze 95 CP și 215 Nm cuplu maxim. Cutia manuală cu 5 trepte a fost modernizată. Ambele motoare dispun în mod standard de sistemul Start/Stop. Cutia automată nu este oferită nici opțional.
Vânzările compactei actualizate vor începe cu câteva luni mai târziu. În Germania prețul de start pentru Ford Ka+ va constitui 9,990 euro. Din momentul apariției în la finele anului 2016, actualul Ford Ka+ înregistrează o cerere stabilă în Europa, fiind comercializat în peste 60 mii exemplare până în prezent, iar apariția versiunii Active și a motorizării diesel ar putea atrage mai mulți clienți în viitor.
0
1,513
GALERIE FOTO (45 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!