În contradicție cu tendințele industriei auto - Nissan a prezentat noul SUV cu cadru dur Terra!

Contrar tendințelor actuale a industriei auto, care dictează o scădere semnificativă a cererii pentru off-roader-ele adevărate cu cadru dur de la an la an, în favoarea SUV-urilor compacte cu tracțiune, de preferință, pe o singură punte, niponii prezintă un nou model cu cadru dur – Nissan Terra.
Noul SUV este construit pe baza pick-up-ului cu cadru dur Nissan Navara și dorește să concureze direct cu modele precum Mitsubishi Pajero Sport și Toyota Fortuner, deși este mai mare decât acestea, și măsoară în lungime 4,882 mm, având un ampatament de 2,850 mm. Terra este și un succesor ideic al modelului Pathfinder de generație precedentă, care de curând a fost lipsit de cadrul dur cu cea de-a cincea generație.

Compania nu a dezvăluit careva date tehnice despre noul model, însă, după cum putem vedea în primele poze oficiale, Terra a împrumutat de la pick-up-ul Navara nu doar cadrul dur, dar și stilistica părții frontale (cu piese ușor revizuite) și habitaclul, care este absolut identic modelului deja cunoscut.
Pentru început modelul va fi lansat doar pe piața chineză, însă mai târziu vor începe livrările și în alte țări asiatice, pentru ca mai apoi acesta să ajungă și pe continentul african și în Australia. În China Nissan Terra va fi oferit cu unitatea pe benzină, aspirată natuaral, de 2.5 litri cu 184 CP la activ. Motorul se va cupla standard la o cutie manuală cu 6 trepte, iar opțional va fi disponibilă o cutie automată cu 7 trepte. Mai târziu sub capota noului Terra își vor putea face loc și motoarele turbo-diesel, instalate și sub capota Navara, de 2.3 și 2.5 litri, cu 163 și, respectiv, 190 CP la activ.
Premiera Nissan Terra va avea loc în luna aprilie al acestui an la Salonul Auto de la Beijing, iar tot atunci vor fi dezvăluite și detaliile despre noul off-roader cu cadru dur. Nissan contează foarte mult pe noul model, astfel, niponii planifică să amplifice cererea pentru modelele sale cu cadru dur cu tocmai 40% către anul 2022.
0
2,458
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!