Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

INCREDIBIL: doi cehi au făcut înconjurul lumii cu un VAZ 2101!

Doi cetăţeni cehi – Filip Vogel şi Petr Javurek – au reuşit să facă imposibilul! Au călătorit în jurul lumii cu un VAZ 2101 vechi de 42 de ani, parcurgând peste 56 mii de kilometri în aventura lor.
Aventura lor a început în luna aprilie a anului trecut şi a durat nouă luni, aceştia parcurgând 30 de ţări pe patru continente. La sfârşitul lunii ianuarie 2018 Filip şi Petr au revenit în sătucul lor natal din Cehia şi au fost întâmpinaţi ca nişte adevăraţi eroi.
Maşina lor n-a costat prea mult – cei doi aventurieri au dat pe ea 15 mii de crone cehe, ceea ce înseamnă cam 600 de euro. Călătoria în jurul lumii, însă, a costat mult mai mult, cei doi cheltuind cam 28 mii de euro în cele 9 luni de drumeţie, dintre care cam 5 mii de euro i-a înghiţit bătrânul VAZ sub formă de benzină.
Bătrâna „copeikă” le-a adus şi multe bătăi de cap pe parcursul expediţiei, defectându-se de mai multe ori şi îndurând chiar şi două accidente minore. În Mexic o altă maşină i-a tamponat, iar al doilea accident li s-a întâmplat în Ecuador. Reparaţiile au fost elementare, de multe ori recurgându-se la lipire cu bandă adezivă. Deşi a ajuns acasă într-o stare lamentabilă, maşina lor de 42 de ani vechime a rezistat dârz şi i-a adus cu bine la destinaţia finală, după o aventură fantastică în jurul lumii.
0
3,524
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!