Jaguar va relua producția D-type după o pauză de peste 60 ani (Video)

Diviziunea producătorului britanic Jaguar Classic a bucurat fanii cu intenția de a relua producția modelului de curse D-type, producția căruia a încetat în 1962.
În 1955, Jaguar lansa modelul D-type, planificând să producă o ediție limitată de 100 exemplare, însă până în 1962 au fost produse doar 75 automobile din volumul planificat, pentru ca în prezent, cu peste 60 ani mai târziu, producătorul britanic să decidă să finalizeze producția seriei planificate. Astfel, vor fi produse încă 25 exemplare D-type.
Toate cele 25 D-type "noi" vor fi asamblate manual, cu respectarea tuturor tehnologiilor de acum peste o jumătate de secol – inginerii au acces la toate schițele și parametrii automobilului legendar. Clienții vor putea alege între două variante de caroserie, care diferă în lungime, Shortnose și Longnose.
Jaguar D-type a devenit legendar la mijlocul secolului trecut, înregistrând succese în mai multe curse, printre care 3 victorii la cursa de rezistență de 24 ore de la Le Mans. În dependență de anul producerii, D-type avea sub capotă motoare cu 6 cilindri în linie de 3.4, 3.8 și 3.0 litri.
Prețul nu a fost anunțat, însă acesta ar putea fi simțitor mai mic decât cel pentru care sunt vândute la licitație modelele construite la mijlocul secolului trecut. De exemplu, mai devreme un exemplar D-type, ce a devenit câștigător la cursa de 24 ore de la Le Mans din 1956, a fost vândut pentru suma colosală de 21.78 milioane dolari.
0
1,648
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!