KIA Optima facelift destinată pieței europene va fi prezentată la Geneva inclusiv în caroserie break

După premiera versiunii actualizate a sedanului K5 pentru Coreea de Sud, cunoscut pe Bătrânul Continent ca Optima, KIA va prezenta la Salonul Auto de la Geneva modelul actualizat destinat pieței europene, iar împreună cu sedanul producătorul va prezenta și break-ul Sportswagon. Premiera în spațiul web a modelului a avut loc anume în această caroserie, în versiunea cu kitul aerodinamic agresiv GT Line. La general, Optima facelift a fost actualizată într-un stil foarte asemănător cu K5, detaliile exterioare fiind identice.
Optima facelift se bucură de noi bare de protecție și o altă grilă a radiatorului. Locul blocurilor rotunde al farurilor anti-ceață a fost preluat de noile dungi ale luminilor de zi de tip LED. Blocurile optice au rămas neschimbate, însă la posterior acestea au o altă formă a iluminării interne. După facelift în versiunile GT Line modelul va avea o țeavă de eșapament dublă în locur celor două anterioare.
La interior, printre schimbările vizibile cu ochiul poate fi enumerat doar noul volan cu trei spițe. Sistemul multimedia este prezentat în continuare de un ecran de 7 sau, opțional, 8 inch. Pentru prima dată sistemul multimedia va percepe comenzi vocale – până acum această funcție era disponibilă doar prin intermediul smartphone-ului conectat la sistemul multimedia vehiculului. KIA Optima a învățat să mențină automobilul în banda de circulație. O altă premieră pentru Optima este lumina ambientală decorativă disponibilă în mai multe nuanțe.
Noutăți sunt așteptate și sub capotă: ca și în cazul K5, Optima va putea fi echipată cu motorul turboaspirat 1.6 T-Gdi de 180 CP, care se cuplează exclusiv la cutia robotizată cu 7 rapoarte. Vechea unitate turbodiesel 1.7 CRDI va fi înlocuită cu noul motor 1.6 CRDI din seria U3. Noul motor este nițel mai slab, decât cel vechi – 136 CP și 320, pe când unitatea de 1.7 litri dezvoltă 141 CP și 340 Nm. Diferența în dinamică abia că va fi simțită, însă noua unitate corespunde normelor Euro 6d și promite un consum de combustibil mai mic. În gamă vor rămâne unitatea aspirată natural pe benzină de 2.0 litri cu 163 CP, și benzinarul turboaspirat 2.0 T-Gdi de 245 CP.
Vânzările versiunii actualizate KIA Optima pe piața europeană vor începe nu mai devreme de luna august al acestui an.
0
4,255
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!