KIA SP Concept - fratele stilat al Hyundai Creta

KIA a prezentat la expoziția Auto Expo din New Dehli conceptul SP Concept care, ajuns în serie, va deveni un frate mai stilat al modelului compact Hyundai Creta. De fapt, Creta are deja un frate cu design mai îndrăzneț cu sigla KIA – KX3, acesta însă este prezent doar pe piața chineză.
Viitorul crossover este cu atât mai important pentru sud-coreeni, având în vedere faptul, că acesta va fi și primul model al companiei, lansat pe piața indiană. Până acum în India erau comercializate doar modelele Hyundai, care înregistrau vânzări anuale de circa 500 mii unități. Viitorul crossover KIA va avea la bază platforma Hyundai Creta, având și aceleași propulsoare sub capotă. Deși vor concura între ele, noul crossover, totuși, are misiunea importantă de a atrage clienți noi, care nu au fost cuceriți de designul conservator al modelului Creta.

Startul vânzărilor în India este planificat pentru începutul anului viitor. KIA se va lansa pe piață nu doar cu acest crossover exclusiv, ci și cu întreaga gamă a modelelor sale, de la Picanto până la SUV-ul de dimensiuni mari Mohave. Datele tehnice a viitorului crossover nu au fost făcute publice, însă sub capota acestuia se așteaptă turbodiesel-ul 1.4 CRDi cu 90 CP la activ pentru dotările incipiente, preluat și el de la Hyundai Creta.
Despre posibilitatea lansării acestui crossover pe alte piețe nu se știe nimic, chiar dacă designul îndrăzneț parcă șoptește, că noul model ar putea avea succes și în alte țări. Producția va începe la mijlocul anului viitor la noua uzină KIA din India, în care producătorul deja a investit peste 1.1 miliarde dolari. Tot acolo va fi produs mai târziu și un sedan compact, destinat pieței interne.
0
2,151
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!