Lexus va prezenta la Geneva cel mai compact SUV de serie din gama sa, care va concura direct cu Audi Q3 și BMW X1 (Video)

Conceptul Lexus UX, prezentat în 2016 la Salonul Auto de la Paris s-a transformat în cel mai compact SUV de serie din gama niponilor, premiera căruia va avea loc la Geneva pe 6 martie curent.
Noul crossover are plaftorma și substrat tehnic comun cu modelul compact Toyota C-HR și vine nu doar să deschidă un segment nou pentru marca premium niponă, ci să și înlocuiască pe piață modelul CT 200h, care nu a reușit să înregistreze o cerere satisfăcătoare. Cel mai probabil, la Geneva va debuta versiunea de top – Lexus UX 250h, care va avea propulsie hibridă. Nu este exclusă prezentarea modelului și în versiunea F Sport, cu un kit aerodinamic mai agresiv. Dotările incipiente vor purta denumirile UX 200 și UX 250, fiin echipate doar cu motoare pe benzină, preluate, cel mai probabil, de la modelul mai mare NX.
Varianta de serie va avea un design inspirat de la conceptul cu același nume prezentat anterior. UX Concept a fost elaborat de centrul de design Lexus din Franța și avea la bord mai multe tehnologii curioase, printre care geamuri cu funcție de umbrire electrică. Este puțin probabil, însă, ca această tehnologie să ajungă pe modelul de serie, mai ales pe cel mai compact SUV din gamă.

Producătorul nu oferă detalii despre noul model, acestea fiind făcute publice cu lux de amănunte la momentul premierei de la Geneva. Noul SUV va concura direct cu Audi Q3 și BMW X1.
0
2,184
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!