Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Moldova: din 1 martie curent automobiliștii vor primi certificate de înmatriculare de tip nou

12 Februarie 2018 - 11:03
Denis Godorozea
În vara anului trecut Parlamentul Republicii Moldova a aporbat proiectul de lege, ce vizează noul tip de certificate de înmatriculare auto. Actele de tip nou vor fi puse în circulație la 1 martie curent, iar printre schimbările principale se enumeră excluderea numărului motorului din certificat. Certificatele de înmatriculare provizorii vor fi puse în circulație de la 26 februarie curent.

Certificatele de înmatriculare actuale vor rămâne valabile până la expirarea termenului de valabilitate, iar certificatele cu termenul de valabilitate nespecificat vor putea fi folosite până la stabilirea termenului limită. Prețul certificatelor de tip nou va rămâne identic celui de până acum.
Modificările principale includ:
– câmpul de date D2 se reformulează din „Modelul” în „Tipul vehiculului”;
– câmpul de date D3 se reformulează din „Tipul caroseriei” în „Descrierea comercială”;
– câmpul de date J1 se reformulează din „Tipul vehiculului” în „Categoria/subcategoria vehiculului”;
– se completează cu un câmp de date nou „J2 Tipul caroseriei”;
– câmpul de date P5 „Numărul motorului” se exclude, având un caracter opţional;
– câmpul de date X se reformulează în „X1 Mențiuni speciale”.
Excluderea câmpului cu numărul motorului înseamnă că propulsoarele vehiculelor vor fi percepute drept piese de schimb și vor putea fi schimbate oricând la discreția proprietarului. Totodată, numărul motorului va putea fi inclus în certificatul de înmatriculare opțional, la solicitarea proprietarului, fără costuri adiționale.

Autoritățile informează cetățenii, că din cauza modificărilor, între 26 și 28 februarie 2018 va fi oprită perfectarea urgentă a certificatelor de înmatriculare în terment de 6 ore, 24 ore, sau 3 zile. Din 1 martie perfectările urgentate vor fi reluate în regim normal.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter