Noi promisiuni nerealizabile? Tesla va produce 100 mii exemplare Semi anual

Debutul oficial al primului camion electric Tesla Semi a avut loc în luna noiembrie al anului trecut. Producția camionului va începe nu mai devreme de 2019, iar directorul executiv Tesla, Elon Musk, prognozează un volum de producție de circa 100 mii exemplare anual, peste 4 ani de la startul producției. Acest volum a fost numit de miliardarul american drept unul rezonabil și posibil de atins.
Eșecurile anterioare Tesla, însă, pun la îndoială declarația lui Musk. Până în prezent compania americană se confruntă cu dificultăți în producția celui mai accesibil model din gama sa – Tesla Model 3. Producătorul nu poate satisface cererea enormă pentru modelul său, adunând comenzi pentru multe luni înainte, ne fiind capabilă să lanseze producția amplă. Astfel, declarația co-fondatorului și directorului executiv al mărcii este îndoielnică, dat fiind faptul că pentru producția Semi va fi nevoie de noi uzine de producție și un volum impunător de componente pentru acumulatoare, mai ales dacă e să ne amintim că Tesla a cauzat un deficit de baterii la nivel global pentru acest an.
Tesla Semi este dotat cu 4 motoare electrice pe punțile spate, iar în dotările de top poate parcurge până la 805 km cu "un singur plin". Prețurile pentru acesta pot varia între 150 și 250 mii dolari. Mai devreme Tesla a primit comenzi prealabile pentru primul său camion electric de la companii cu renume, precum PepsiCo și UPS, cei din urmă solicitând din start 125 exemplare a camionului electric.
0
1,807
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!