Noul Alpina XD3 - cel mai performant BMW X3

Atelierul german Alpina a modificat pentru prima dată un SUV acum 5 ani, când a prezentat modelul XD3, bazat pe SUV-ul BMW X3 de a doua generație. Anul trecut a fost prezentată noua, cea de-a treia generație BMW X3, iar tunerii de la Alpina nu s-au făcut mult așteptați și vor prezenta la Geneva în luna martie al acestui an versiunea de performanță al acestuia.
Modelul a păstrat denumirea XD3, iar această literă "D" din denumire sugerează că modelul performant are sub capotă unitatea revizuită a turbo-diesel-ului de 3.0 litri. XD3 nu uimește prin cifre impunătoare, având la activ o putere de 388 CP și 770 Nm, o putere, totuși, mai mare decât cea oferită de actualul BMW X4 M40d – 326 CP și 680 Nm. Surplusul se datorează celor trei turbocompresoare, și unor noi sisteme de admisie și eșapament. Împreună cu aceste modificări, Alpina XD3 se bucură de o versiune fortificată a cutiei automate cu 8 rapoarte ZF, pentru a prelucra fără probleme cuplul transmis pe ambele punți. Modelul accelerează până la 100 km/h în 4.6 secunde, iar viteza maximă se limitează la 266 km/h.
Versiunea standard vine cu jante din aliaj cu design personalizat de 20 inch, iar opțional sunt disponibile jante de 22 inch. Pe lângă kitul original exterior, Alpina XD3 produce și un sunet mai suculent, grație sistemului de eșapament original. Habitaclul poate fi tapițat cu piele fină Lavalina, iar planșa de bord digitală are afișaje cu totul originale, setate după discreția șoferului în mai multe variante de culori, însă în toate cazurile vitezometrul și turometrul analogice vor fi prezente la locurile sale.
Publicul va face cunoștință cu noul Alpina XD3 la Salonul Auto de la Geneva peste o săptămână. Primele exemplare vor fi livrate clienților în cea de-a doua jumătate al acestui an. Curios este faptul, că contrar celorlalte modele Alpina, care sunt asamblate și echipate cu toate opționalele tunerilor la uzinele BMW, iar la atelierul din Germania sunt livrate doar pentru intervenții la habitaclu, atunci cu XD3 lucrurile stau cu totul altfel – BMW X3 de nouă generație este produs doar în SUA, iar livrarea pieselor la uzina americană este prea costisitoare, astfel, pentru a oferi clienților versiunile XD3, cei de la Alpina aplică setul de modificări de sine stătător și în totalitate la atelierul său din Germania cu modelele standard BMW X3 deja produse.
0
2,937
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!