Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Opel Combo împarte platforma și motoarele cu Citroen Berlingo și Peugeot Partner

20 Februarie 2018 - 15:28
Denis Godorozea
Opel Combo pentru ultima dată a fost construit pe platforma proprie a germanilor la cea de-a treia generație, Combo C, ulterior, cea de-a patra utilitară bazându-se pe Fiat Doblo. Trecerea mărcii germane sub controlul concernului PSA Peugeot-Citroen din nou aduce schimbări pentru modelul german, de data aceasta Combo având platforma EMP2 și motoare comune cu Citroen Berlingo și Peugeot Partner. Modelul german este al doilea în noua familie de utilitare PSA, mai devreme fiind prezentat noul Citroen Berlingo. Peste câteva zile va fi prezentat și Peugeot Partner, iar publicul va putea face cunoștință cu toate cele 3 modele la Salonul Auto de la Geneva în luna martie.
Pentru început producătorul a prezentat numai versiunea Combo Life, destinată transportului pasagerilor, care poate transporta până la 5 persoane al bord. Monovolumul are un substrat tehnic absolut identic modelului francez, diferența fiind făcută de sigle și aspectul părții frontale – dacă Berlingo adoptă un design familiar limbajului stilistic Citroen, atunci Combo are blocuri optice asemănătoare celor de la noile Crossland X și Grandland X, iar asta chiar dacă aripile față și capota sunt identice.
La interior modelele, de asemenea, sunt aproape identice, altfel fiind doar volanul. Diferă și bancheta din spate: pentru Citroen Berlingo aceasta vine cu 3 locuri separate pentru pasageri deja în echiparea de bază. Opționalele sunt și ele identice pentru cele două modele: acoperiș panoramic, sistem de climatizare automat și sisteme electronice de siguranță activă.
Combo, precum și Berlingo, va fi oferit în două variante de lungime de 4,400 mm și 4,750 mm, pentru a doua versiune fiind disponibil și cel de-al treilea rând de scaune. Utilitarele vin cu un volum al portbagajului de 2,126 litri și, respectiv, 2,693 litri, în ambele cazuri cu scaunele din spate rabatate.
Deși nu s-a anunțat oficial, motoarele de sub capota Opel Combo, cel mai probabil, vor fi identice celor oferite pentru Citroen Berlingo: benzinarul turboaspirat PureTech de 1.2 litri în două variante de putere (110 și 130 CP) și un turbo-diesel 1.5 BlueHDi în trei variante de putere (75, 100 și 130 CP). Standard aceste motoare se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte, opțional fiind disponibilă cutia automată Aisin cu 8 rapoarte, însă doar pentru versiunea diesel de top cu 130 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (16 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter