Noul Peugeot 508: o premieră franceză mai inspirată ca oricând!

După foarte mulţi ani în care cei de la Peugeot au tot prezentat maşini mai fade la capitolul design, acum francezii ne-au oferit şi o premieră la care să rămânem cu toţii cu gura căscată: noul Peugeot 508.
E vorba de o nouă generaţie a sedanului de segment D, iar francezii nu mai operează cu modificări ale ultimei cifre din nomenclatura modelului odată cu schimbarea generaţiilor – deci 508 n-a devenit 509 odată cu schimbarea generaţiilor, ci a rămas să se numească tot 508. Şi, deşi numele i-a rămas la fel, designul a făcut un salt gigantic.
Extrem de agresiv la partea frontală, cu o siluetă dinamică şi elegantă, noul Peugeot 508 le va da cu siguranţă bătăi mari de cap în Europa concurenţilor precum Volkswagen Passat, Ford Mondeo şi fratele de grup Opel Insignia Grand Sport. Iar aici mai vine un detaliu interesant: noul 508 a preluat formula conceptuală de la Insignia Grand Sport, venind din start cu hayon, adică un portbagaj care se deschide cu tot cu geamul spate, aşa cum se întâmplă şi la Skoda Superb, spre exmeplu. E o soluţie mai practică într-un segment în care cumpărătorii caută, totuşi, şi practicism pentru banii investiţi.

Peugeot 508 merge mai departe de atât, însă, adoptând chiar şi portiere fără cadru superior, în stilul coupe-urilor!
La interior, comunicarea dintre şofer şi sistemul multimedia se va face printr-o nouă generaţie a interfeţei Peugeot i-Cockpit, catre se vrea mult mai prietenoasă şi mai intuitivă, oferind în acelaşi timp posibilităţi mult mai avansate. În faţa celui de la volan, cadranele de bord vor fi digitale. Maşina va dispune, de asemenea, de o suită impresionantă de tehnologii de asistenţă în condus.
Modelul francez va debuta cu o gamă de şase motorizări diesel şi pe benzină, cu puteri cuprinse între 130 şi 225 CP, iar startul comenzilor va fi dat în vara acestui an. Cu siguranţă, însă, Peugeot are toate şansele să cutremure din rădăcini segmentul sedanurilor cu noul său model.
0
3,197
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!