Premieră: Skoda Fabia facelift

Cu aproape o lună până la premiera oficială de la Geneva, producătorul ceh a dezvăluit designul exterior și toate informațiile despre noua Skoda Fabia facelift.

Compacta a primit o parte frontală redesenată, cu blocuri optice noi cu lumini de zi de tip LED. Schimbările au maturizat aspectul exterior Fabia, iar partea frontală, grație grilei radiatorului masive, crează senzația unui model mai mare la partea frontală, deși dimensiunile au rămas aceleași. Blocurile optice spate pot fi acum de tip LED în dotările de top, cu un desen asemănător modelelor mai mari.
Sub capota Fabia facelift își fac 4 propulsoare de 1.0 litri, pe benzină, cu 3 cilindri în linie: două benzinare MPI cu injecție multi-punct, aspirate natural cu 60 CP și, respectiv, 75 CP la activ, și două benzinare turboaspirate TSI cu același volum, dar cu injecție directă, ce dezvoltă 95 și 110 CP, în dependență de versiunea aleasă. Motoarele se vor cupla la cutia manuală cu 6 trepte, iar opțional, pentru versiunile de top, va fi disponibilă cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj.

Printre sistemele de asistență la bord își face apariția sistemul de urmărire a unghiurilor oarbe, Blind Spot Detection, sistemul Rear Traffic Alert, de monitorizare a spațiului din posteriorul automobilului, menit să atenționeze șoferul de riscul unei coleziuni. Va fi disponibil sistemul Light Assist, care este de fapt un sistem de control automatizat al luminii de facă lungă.
La interior își face loc sistemul multimedia Swing cu un display de 6.5 inch cu întregul pachet de servicii Skoda Connect inclus. Nu vor lipsi nici conexiunile Apple CarPlay și Android Auto Opțional este disponibil sistemul de navigare Amundsen cu serviciul Online Traffic Information, care oferă informații în timp real despre starea traficului din preajmă.
Skoda Fabia facelift aduce noutăți și la filosofia Simply Clever. În special, racleta de gheață, ascunsă în clapeta rezervorului de combustibil este dotată cu un măsurător al adâncimii profilului anvelopelor, iar pasagerii din spate se vor bucura de prize USB.

Publicul va putea face cunoștință cu versiunea restilizată al compactei Skoda Fabia în martie curent, la Salonul Auto de la Geneva.
0
2,492
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!