Premieră: noua generaţie BMW X4!

Anul 2018 va fi unul extrem de intens pentru cei de la BMW, şi în special pentru familia modelelor X! După ce începutul de an a însemnat lansarea vânzărilor noului X2, acum suntem martorii debutului celei de-a doua generaţii a lui BMW X4!
Predecesorul său a fost primul SUV Coupe din segmentul său, iar între timp au apărut şi niscaiva concurenţi pe acolo, aşa că noua generaţie a venit să impresioneze şi mai mult şi să-şi apere poziţia de întâietate. Şi noul BMW X4 impresionează! Pe unii s-ar putea să-i impresioneze partea spate şi cât de mult aceasta seamănă conceptual cu concurentul său de la Mercedes-Benz – GLC Coupe. Pe alţi s-ar putea să-i impresioneze suflul nou de design pe care-l aduce noul X4, nemaiputând fi acuzat că seamănă excesiv de mult cu predecesorul său.
Modelul a crescut serios în dimensiuni, devenind cu 8 cm mai lung şi aproape 4 cm mai lat, însă înălţimea s-a redus cu 3 mm, modelul modificându-şi astfel proporţiile spre mai mult dinamism şi o prezenţă mai dominantă pe asfalt. Distanţele scurte de la axe la extremităţi au rămas valabile, iar distribuţia greutăţii pe axe este în continuare una clasică pentru BMW, de 50:50.

Modelul debutează în câteva interpretări de design – xLine, M Sport X şi M Sport, ajustate pentru gusturile diferitor segmente de cumpărători. Toate vin cu jante standard e 19 ţoli, însă!
Interiorul este aproape identic cu cel de pe noua generaţie X3, aşa cum era şi firesc. În ciuda siluetei de coupe, noul X4 pare să ofere un spaţiu generos şi pentru ocupanţii banchetei spate.
Tracţiunea integrală xDrive va fi prezentă standard pe toate versiunile noului X4, iar gama de motorizări va fi similară celei de pe X3, cu un accent mai mare pe motorizările mai puternice îmn perioada lansării noului X4. Aşadar, motorizările entry level vor fi xDrive20i (192 CP/290 Nm), xDrive20d (190 CP/400 Nm), xDrive25d (231 CP/500 Nm) şi ceva mai condimentatul xDrive30i, tot cu un benzinar turbo de 4 cilindri sub capotă, capabil să livreze 252 CP şi 350 Nm.
Amatorii motoarelor BMW de 6 cilindri de 3.0 litri cilindree vor putea opta pentru dieselul xDrive30d (265 CP/620 Nm), dieselul M Performane M40d (326 CP/680 Nm) sau pentru dulcele benzinar de top M40i (360 CP/500 Nm).
0
2,569
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!