Premieră: noul Mercedes-Benz Sprinter (Video)

Noua generație a utilitarei Mercedes-Benz Sprinter, cea de-a treia la număr, a fost prezentată la un eveniment special în Germania seara trecută. Pentru prima dată, afară de versiunile cu tracțiune pe puntea spate și cea integrală, Sprinter este disponibil în varianta cu tracțiune pe puntea față și poate fi construit în una dintre cele 1,700 configurații disponibile!
Precum și cele mai noi modele Mercedes-Benz, noul Sprinter vine dotat cu noul sistem de infotainment MBUX și sistemul Mercedes PRO connect, grație căruia utilitara mereu rămâne conectată la spațiul web. Această opțiune aduce mai multe beneficii companiilor de transport, oferind posibilitatea managerilor de a lua legătura cu fiecare automobil în parte, de a stabili locația curentă a acestuia și nivelul de combustibil în rezervor. Afară de aceasta, sistemul permite expedierea mesajelor fiecărui model în parte, fie întregului parc auto.
Noul Sprinter va fi oferit în 6 variante de caroserie, printre care panel van, pick-up și van pentru transportarea a până la 20 pasageri la bord. Clienții vor alege una dintre cele 5 variante de ampatament, cu lungimea cuprinsă între 3,250 mm, în dotarea de bază, și 4,325 mm. În dependență de versiune, Sprinter poate transporta sarcini cu o greutate de până la 5,5 tone.
Noua versiune cu tracțiune pe puntea față are și mai multe avantaje în fața altor două variante de tracțiune, fiind capabilă să transporte sarcini cu 50 kg mai mari decât versiunea cu tracțiune pe puntea spate, având și praguri amplasate cu 80 mm mai jos, facilitând încărcarea mărfurilor. Curios este faptul, că noua versiune este și unica care va fi echipată cu cutia automată cu 9 rapoarte 9G-Tronic, pentru celelalte fiind prevăzută cutia cu 7 rapoarte 7G-Tronic.
Pentru versiunile cu tracțiune pe o singură punte opțional va fi disponibilă suspensia spate cu foi de arcuri, executate din aliaj de masă plastică și fibră de carbon. Acestea fac suspensia mai confortabilă și oferă posibilitatea de a transporta greutăți mai mari cu 12 kg. Pentru versiunile de top va fi disponibilă și suspensie spate pneumatică.
Sub capota noilor Sprinter își va face loc propulsorul turbodiesel în mai multe variante de putere, de 114,143 și 163 CP, iar pentru versiunea cu tracțiune față acest motor în varianta de top livrează 177 CP. Motorul este acompaniat de un alt turbodiesel de 3.0 litri cu 190 CP și 440 Nm la activ.
Mai târziu în gama Mercedes-Benz Sprinter își va face apariția și prima în istorie versiune electrică de serie eSprinter, însă producătorul nu a oferit informații despre cea mai inovativă utilitară din gama sa, adăugând doar că aceasta va fi destinată doar serviciilor urbane.
Noul Mercedes-Benz Sprinter poate fi deja comandat în Germania, iar ceilalți dealeri la nivel global vor da startul vânzărilor din luna iunie al acestui an. Mercedes-Benz eSprinter va fi lansat pe piață în 2019. Prețul de start pentru varianta de bază a utilitarei începe în Germania de la puțin sub 20 mii euro.
0
4,085
GALERIE FOTO (68 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!