Proprietarul Geely a devenit cel mai mare acționar Daimler contra sumei de 9 miliarde dolari

Proprietarul și șeful companiei chineze Geely, în proprietatea căreia intră Volvo, Polestar, London Taxi Company și 49.9% din acțiunile Proton, care este, la rândul său, proprietarul Lotus, a intrat în posesia a 9.69% din acțiunile Daimler, devenind astfel cel mai mare acționar al concernului german.
Mai devreme, Geely anunța despre intenția sa de a aciziționa un pachet de 5% din acțiunile Daimler, în posesia căruia intră Mercedes-Benz împreună cu diviziunile sale producătoare de utilitare și diviziunea sport Mercedes-AMG, însă oferta a fost refuzată de germani. În primul rând, achiziționând acțiunile concernului companiei, chinezii intenționează să creeze un parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiilor electrificate prin schimb de experiență.

Despre afacere s-a anunțat la sfârșitul săptpmânii trecute. S-a anunțat, că pentru a intra în posesia acțiunilor, miliardarul chinez Li Shufu a "scos din buzunar" suma colosală de 9 miliarde dolari. Astfel, Li Shufu a devenit cel mai mare acționar Daimler, fiind urmat de Kuwait Investment Authority, fostul cel mai mare acționar al companiei germane cu o cotă de 6.8%.
0
2,568
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!