Renault Zoe, liderul în segmentul vehiculelor electrice în Europa, a fost actualizat

În 2017 electromobilul compact Renautl Zoe a înregistrat o creștere a vânzărilor pe piața europeană cu circa 45%, comercializând peste 31 mii exemplare, reușind, astfel, să cucerească o cotă de 10% din totalul vânzărilor vehiculelor cu propulsie electrică pe Bătrânul Continent.
Concurența aprigă în segment, interesul crescând al clienților pentru astfel de automobile și tot mai multe modele electrice noi determină liderul pieței să se dezvolte încontinuu, iar în luna martie francezii vor prezenta versiunea actualizată Renault Zoe.
Lansat în 2012, Zoe a cunoscut o modernizare a substratului tehnic în 2016, când a primit acumulatoare de 41 kWh, în locul celor de 21 kWh instalate anterior. Astfel, este puțin probabil că francezii vor prezenta o versiune cu acumulatoare mai voluminoase, însă Zoe promite să devină mai dinamic și să aducă împrospătări la aspectul exterior, cât și la cel interior. De exemplu, din martie Zoe va putea fi vopsit în nuanța Blueberry Purple (opțional pentru versiunea de top Intens), care aduce și accente de aceeași nuanță la interior. Sistemul multimedia R-Link Evolution va oferi conexiunea Android Auto.
În prezent Zoe este disponibil cu motorul electric R75, oferit în dotările incipiente, cu 77 CP și 210 Nm la activ, și cu două alte motoare R90 și Q90, care livrează același cuplu de 220 Nm și o putere de 92 și, respectiv, 88 CP. Diferența este făcută de viteza încărcării acumulatoarelor, versiunea cu indexul Q dispune de sistem de încărcare rapidă. După actualizare versiunea R90 va fi pensionată, locul acesteia fiind preluat de R110 cu 109 CP și 225 Nm la activ. Astfel, noua versiune va fi mai dinamică, însă nu se știe cum vor sta lucrurile cu autonomia – prezentul R90 poate parcurge până la 403 km, conform standardului NEDC, cel mai probabil bateria de 41 kWh nu a fost supusă modificărilor.
0
1,522
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!