Skoda a pregătit mai multe premiere și actualizări a gamei sale pentru Salonul Auto de la Geneva! Care sunt acestea?
23 Februarie 2018, 10:44
Standul auto Skoda la Salonul Auto de la Geneva va fi unul bogat la noutăți și premiere. În centrul atenției la expoziția cehilor va fi, cel mai probabil, crossover-ul conceptual Vision X,
care prefațează viitorul cel mai compact SUV din gama Skoda. Însă cehii nu se opresc aici, și pentru cei ce nu prea sunt interesați de concepte au pregătit un set de actualizări pentru întreaga sa gamă de modele.
La Geneva publicul va putea face cunoștință cu noua Skoda Fabia facelift, care a căpătat un aspect exterior maturizat, grație noilor blocuri optice și a grilei radiatorului. Sub capota compactei vor fi instalate acum 4 motoare de 1.0 litri cu 3 cilindri, 2 aspirate natural (60 și 75 CP) și 2 turboaspirate (95 și 110 CP). Fabia pentru prima dată va putea fi dotată, opțional, cu sistemul de urmărire a unghiurilor oarbe Blind Spot Detection.
Printre alte noutăți este planșa de bord digitală, cunoscută după crossover-ul compact Karoq, care va fi acum disponibilă și pe Kodiaq, Octavia și Superb, iar la ultimul model în echipările de top lumina ambientală
va avea mai multe nuanțe, care se vor schimba în dependență de regimul de condus ales de șofer. Afară de acesta, Superb va fi disponibilă cu noua versiune a benzinarului turboaspirat 2.0 TSI cu 272 CP la activ.
Aceasta va înlocui precedenta versiune a acestui motor cu 280 CP pentru a corespunde normelor ecologice înăsprite. Apropo, de acum încolo toate benzinarele Skoda cu injecție directă vin echipate cu filtru de particule.
Skoda Octavia RS va beneficia de o modernizare plăcută – versiunea pe benzină va dezvolta acum 245 CP în mod standard (contra celor 230 CP de până acum), precum versiunea specială RS 245 al anului trecut. Va fi disponibil noul pachet Challenge Plus, care vine cu un set de modificări minore la exterior și interior.
La Salonul Auto va debuta și versiunea mult așteptată de top Laurin & Klement al SUV-ului Skoda Kodiaq. Această versiune la Skoda Superb se bucură de o cerere sporită și în țara noastră, de altfel, deci și un astfel de Kodiaq va fi solicitat. SUV-ul în versiunea de top va avea mai multe accente cromate pe caroserie, blocuri optice full-LED și jante din aliaj de 19 inch, precum și opționalele oferite pe celelalte versiuni incluse în cea de top în mod standard. Cu noua versiune Kodiaq se bucură și de un surplus de putere de 10 CP pentru motorul de 2.0 litri TSI, care va livra acum 190 CP. Unitatea 1.4 TSI va fi înlocuită cu noua 1.5 TSI cu 150 CP, cunoscută după noul Karoq.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,439
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!